Άντρος Καυκαλιάς: Ετσιθελισμού και απαράδεκτων μεθοδεύσεων συνέχεια


Εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας οι εκπαιδευτικοί στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠ

O βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προχώρησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, αφαιρώντας με αυθαίρετο τρόπο από την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, θέμα το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ενώ η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε τη συζήτηση του θέματος «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και οι οποίοι, μετά την κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ, εργοδοτούνται με τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών», ο πρόεδρος της Επιτροπής αυθαίρετα αφαίρεσε το θέμα, χωρίς καν να ενημερώσει τους εγγράψαντες, ως όφειλε, με τη δικαιολογία ότι η κυβερνητική πλευρά δεν ήταν έτοιμη να καταθέσει τη θέση της. Παρ’ όλο που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός σε προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο θα κατέθεταν πρόταση για επίλυση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση θύματα των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης και των μεθοδεύσεων της είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Θύματα οι εκπαιδευτικοί με 30μηνη υπηρεσία

Ετσιθελισμός και απαράδεκτες ,μεθοδεύσεις και στο θέμα των εκπαιδευτικών με 30 μήνες υπηρεσία. Η κυβέρνηση κρύβεται, σε συνέργεια με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, ροκανίζει το χρόνο, ενώ την ίδια ώρα σκοτώνει τις ελπίδες για κατοχύρωση των εκπαιδευτικών με 30 μήνες υπηρεσία, αλλά και των νέων που παρακάθισαν σε εξετάσεις  για το νέο σύστημα διορισμών.

Αυτό που επιβάλλεται είναι η επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης, η οποία εξέλειπε και η υιοθέτηση νόμιμων προτάσεων, οι οποίες θα επιλύουν οριστικά το ζήτημα.

Η επιμονή από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας να μην συζητείται η ουσία του θέματος, διαιωνίζει το πρόβλημα και λειτουργεί σε βάρος της παιδείας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










266