Από 500 ευρώ σε 10 άριστους φοιτητές των ΜΙΕΕΚ στην Πάφο, πρόσφερε ο Δ. Πάφου


Ο Δήμος Πάφου θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για ανάπτυξη της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης στην Πάφο μέσα από τα ΜΙΕΕΚ στηρίζει την προσπάθεια αυτή με βράβευση των 10 πρώτων σε επίδοση φοιτητών  του  και ήθους με 500 ευρώ έκαστος.

Η εκδήλωση βράβευσης των φοιτητών των ΜΙΕΕΚ πραγματοποιήθηκε απόψε  στο Πολυχώρο Παλαιά Ηλεκτρική, στην παρουσία των τοπικών αρχών και εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε  σε χαιρετισμό του , ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη  συνεχή χρονιά και ανταποκρίνεται στους βασικούς στόχους του Δήμου Πάφου για ουσιαστική αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην  πόλης μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή των πολλών δυσκολιών, αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων  που αναμφίβολα διαθέτει η κοινωνία και η οικονομία μας. 
“ Ως  Τοπική Αρχή που συλλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των δημοτών, κυρίως των νέων μας”, είπε ο κ. Φαίδωνος,  “αισθανόμαστε βαριά την υποχρέωση να πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στην νεολαία μας να λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις  μεγάλες προκλήσεις που βρίσκει απέναντί της” .
Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, συνέχισε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προσφορά ευκαιριών εκπαίδευσης και μόρφωσης της νεολαίας μας. 
Τα ΜΙΕΕΚ,  είπε ο Δήμαρχος Πάφου , είναι προσαρμοσμένα στις αλλαγές  που απαιτούνται για την ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, καθώς  προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία στους νέους για απόκτηση, βελτίωση και αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης,  στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως ο  Δήμος Πάφου, ζητά να δοθούν περισσότερες θέσεις στα πρόγραμμα σπουδών που τρέχουν στην επαρχία ώστε να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός Παφίων μαθητών αλλά και από την άλλη να αναπτυχθεί ο θεσμός. 
Εξάλλου ο Δημήτρης Σφικτός , Επαρχιακός Συντονιστής Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΜΙΕΕΚ ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου για την διαχρονική στήριξη προς το θεσμό των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων στους  σπουδαστές. 
Αναφερόμενος στο ιστορικό της ίδρυσης των ΜΙΕΕΚ,  ο κ. Σφικτός είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το Φεβρουάριο του 2012 την ίδρυση και λειτουργία Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης. 
Αναμένουμε συνέχισε, και την αναβάθμιση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων σε τριτοβάθμιες σχολές διετούς φοίτησης.
Τα ΜΙΕΕΚ είπε ο κ. Σφικτός προσφέρουν ευκαιρίες στους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα στους νέους για απόκτηση, βελτίωση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, έτσι ώστε να καταστούν ικανότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας. 

Πρόσθεσε δε, πως τα προγράμματα των ΜΙΕΕΚ απευθύνονται σε απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης και τα προγράμματα που τρέχουν είναι σε τομείς οι οποίοι δεν προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε μεταλυκειακό επίπεδο από άλλες Δημόσιες Σχολές ή συναφείς οργανισμούς της Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Κυριάκος Χατζηγιαννης Βουλευτής, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Βουλής, Ηλίας Μαρκάτζης, Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης, Ανδρέας Ελευθερίου, Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, Μιχάλης Τσάρληστος, Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ, σπουδαστές και πλήθος κόσμου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163