Απόφαση για παύση ή παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας από τη Βουλή


 Η Βουλή με απόφαση, το κείμενο της οποίας τυγχάνει επεξεργασίας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του σώματος το απόγευμα θα ζητά είτε την παύση, είτε την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριά.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης κατέθεσε το πρωί στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων σχέδιο απόφασης, το κείμενο της οποίας επεξεργάζονται τα άλλα κόμματα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε σύσκεψη αρχηγών ή εκπρόσωπων των κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (15.30) θα παρίσταται ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης για να απαντήσει στις νομικές πτυχές του θέματος και για την εκδοχή παύσης του Διοικητή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περαιτέρω οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων θα συζητήσουν τη συνταγματικότητα της απόφασης του Eurogroup (άρθρο 23 του Συντάγματος) για κούρεμα καταθέσεων και την απώλεια των μετοχών, των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Επίσης τα κόμματα θα ζητήσουν ενημέρωση για τον ενδεχόμενο  να μπορεί η Βουλή να διαδραματίσει στις εξουσίες που δόθηκαν στους Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο εναρμονιστικό νόμο για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχει ενδεχόμενο σήμερα η Κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο να παρέχεται στα ταμεία προνοίας κυβερνητική εγγύηση. Το απόγευμα η Ολομέλεια αναμένεται να ψηφίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρόταση νόμου για την παράταση του χρόνου ανανέωσης των αδειών εξασκήσεως  επαγγέλματος  των δικηγόρων.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Σώματος.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


76