Απόφοιτοι Παγκυπρίου Γυμνασίου: Να υλοποιηθεί τάχιστα η κτηριακή αναβάθμιση του σχολείου


 Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέλη της Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κατά βάση η επιθυμία του Συλλόγου για αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου σε Πνευματικό  Ίδρυμα που να συνεχίσει την παράδοση του σχολείου ως φάρου για Ποιοτική Εκπαίδευση στη χώρα μας και για προώθηση συνθηκών ή/ και δράσεων για ανάπτυξη και δημιουργία.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Υπουργός εξέθεσε την πολιτική του για το σχολείο και παρουσίασε τα σχέδια για την αντισεισμική αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου και την αποκατάσταση τους ώστε να διατηρηθεί η παραδοσιακή και ιστορική φυσιογνωμία του σχολικού χώρου.  Πέραν τούτων ο Υπουργός σημείωσε και την προγραμματιζόμενη αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του ώστε να συνάδει με τις ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου, καθώς επίσης και τη δημιουργία επιτροπής για ενίσχυση του πνευματικού του ρόλου.

Από την πλευρά του Συλλόγου εκφράστηκε η θετική επισήμανση ότι η προτεινόμενη κτηριακή αναβάθμιση προωθεί το ζητούμενο της διατήρησης της ιστορικής μορφής των χώρων του σχολείου και εξέφρασε τη στήριξή της προς τις προσπάθειες του Υπουργείου. Τονίστηκε επίσης ότι δεν πρέπει να τίθενται εμπόδια για προώθηση αυτών των σχεδίων με την επίκληση μικρών διαφωνιών για ελάσσονα ζητήματα. Η όλη προσπάθεια για την κτηριακή αναβάθμιση πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα και χωρίς αχρείαστες αναβολές. Για το Σύλλογο Αποφοίτων εκείνο που πρέπει άμεσα να προωθηθεί, εκτός των ζητημάτων της υλικοτεχνικής υποδομής, είναι δράσεις που θα αναβαθμίσουν το σχολείο ως κέντρο που να θέτει τις βάσεις για δημιουργία, ανάπτυξη και πολιτισμό.  Για το σκοπό αυτό οι χιλιάδες απόφοιτοι είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε τρόπο προτείνοντας ιδέες  και προσφέροντας επί εθελοντικής βάσεως για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Περαιτέρω ο Σύλλογος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόθεσή του να οργανώσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας , εκδήλωση στην αυλή του σχολείου με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους αποφοίτους για να συναντήσουν και πάλιν τους παλιούς συμμαθητές τους και να ξαναζωντανέψουν τις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων . Ο Υπουργός με χαρά δέχτηκε να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση και να παραστεί και ο ίδιος εκφράζοντας έτσι την ισχυρή του πρόθεση για ενίσχυση του ρόλου του σχολείου ως πνευματικού φάρου. Η εκδήλωση ορίστηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7.00 μ.μ. και σε αυτή θα είναι ευπρόσδεκτοι εκτός από τους αποφοίτους και όλοι οι διατελέσαντες διευθυντές ή καθηγητές του σχολείου,  τα κατά καιρούς μέλη της Εφορείας καθώς και όλοι οι φίλοι και εκτιμητές του έργου του ιστορικού ιδρύματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174