Απονεμήθηκαν τα βραβεία διαγωνισμού συγγραφής ομιλίας Λυκείων, Τεχνικών για την Ισότητα των Φύλων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η τελετή βράβευσης για το διαγωνισμό συγγραφής ομιλίας για μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών με θέμα την Ισότητα των φύλων. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργάνωσε τον διαγωνισμό σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια της προώθησης σχεδίου δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,το οποίο υλοποιείται για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και του στόχου της χρονιάς για την Ενεργό Πολιτότητα, με έμφαση στην εξάλειψη στερεοτύπων που αφορούν σε ζητήματα έμφυλης ισότητας.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου Ευριπίδου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αίγλη Παντελάκη και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση κ. Αργεντούλα Ιωάννου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν οι βραβευθείσες με το Α΄ βραβείο ομιλίες, της μαθήτριας του Λυκείου Σολέας Μαρίας Κακουλλή και του μαθητή της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας Ανδρέα Τσιηφτέ. Τα βραβεία για το διαγωνισμό πρόσφεραν από την Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










225