Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη συμμετοχή και της Κύπρου


Διεξάγεται απόψε στις 10.00 το βράδυ, στο Μάλμο της Σουηδίας ο πρώτος ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπου συμμετέχει η Κύπρος με το τραγούδι «Αν με θυμάσαι » και ερμηνεύτρια τη Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία θα εμφανιστεί  στην 14η θέση.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί μεθαύριο, Πέμπτη 16 Μαΐου. Συνολικά και στους δύο ημιτελικούς, 33 χώρες διεκδικούν τις 20 θέσεις στον τελικό του Σαββάτου,18 Μαΐου, όπου θα συμμετάσχουν 26 χώρες. Απόψε θα προκριθούν 10 χώρες και την Πέμπτη άλλες 10. Οι έξι χώρες που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, από κάθε ημιτελικό θα επιλεγούν 10 τραγούδια με τηλεψηφοφορία του κοινού, η οποία θα έχει βαρύτητα 50% και βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής η οποία θα έχει βαρύτητα επίσης 50%.  Για τον τελικό επίσης , το αποτέλεσμα θα κριθεί από τηλεψηφοφορία 50% και από Κριτική Επιτροπή 50%.             

Η τηλεψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των 16 συμμετοχών και θα διαρκέσει δεκαπέντε (15) λεπτά. Οι Κύπριοι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι οποιασδήποτε χώρας, εκτός από το τραγούδι της Κύπρου, στον πρώτο ημιτελικό. Για πρώτη φορά, η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό καθορίζεται από τους ίδιους τους διοργανωτές, δηλαδή τη Δημόσια Τηλεόραση της Σουηδίας SVT και όχι με κλήρωση. Η Κύπρος στο δεύτερο ημιτελικό δεν έχει δικαίωμα ψήφου επειδή συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177