Αυξάνονται οι άποροι μαθητές και οι γονείς ζητούν οικονομική ενίσχυση από το κράτος


Αυτό αναφέρει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου θέτει επιτακτικά θέμα οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας των Συνδέσμων Γονέων από την πολιτεία. «Είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουμε μόνοι μας» τονίζει, «ιδιαίτερα τώρα που είναι περίοδος οικονομικής κρίσης». Υπολογίζοντας το κόστος σε αριθμούς είπε ότι κατά μέσο όρο, το κάθε σχολείο δίνει 500 ευρώ την εβδομάδα για τους άπορους μαθητές. Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν 130 σχολεία, τότε το συνολικό κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι γονείς ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο κ. Στεφάνου θέτει επίσης θέμα να συμμετάσχουν οι σύνδεσμοι γονέων στη διαμόρφωση του καταλόγου των άπορων μαθητών στο κάθε σχολείο. Ο κατάλογος σήμερα διαμορφώνεται από το Μάιο, με βάση τα πιστοποιητικά που προσκομίζουν στα σχολεία οι γονείς για την εγγραφή του επόμενου χρόνου. Βασικά περιλαμβάνονται σε αυτό, οι μαθητές που είτε οι ίδιοι, είτε οι γονείς τους λαμβάνουν επίδομα από το Γραφείο Ευημερίας. Σε αυτή τη διαδικασία του καταρτισμού, οι γονείς ζητούν να έχουν λόγο. Είναι αδιανόητο να βάζουμε τα λεφτά και να μην έχουμε λόγο, προσθέτει ο κ. Στεφάνου. Μάλιστα κάνει το παράπονο ότι οι Σύνδεσμοι Γονέων συναντούν την άρνηση των διευθυντών των σχολείων όταν τους ζητούνται στοιχεία για να βοηθήσουν κάποιους μαθητές. Για το λόγο αυτό ζητά την αλλαγή του σχετικού κανονισμού, ώστε ένα άτομο από τον κάθε σύνδεσμο γονέων να συμμετέχει στην Επιτροπή, που διαμορφώνει τον κατάλογο, ώστε να είναι γνώστες της πραγματικής εικόνας των αναγκών.

Συνεχίζοντας ο κ. Στεφάνου, μας τόνισε ότι σήμερα μπορεί να μην υπάρχουν μαθητές που πεινούν, όμως με την οικονομική κρίση, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, αφού οι γονείς είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στους ολοένα αυξανόμενους αριθμούς των άπορων μαθητών.  

Καταλήγοντας διευκρίνισε ότι αυτή η εικόνα δεν οφείλεται στους αλλόγλωσσους στα σχολεία μας.      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










225