Αυτά είναι τα νόμιμα δίδακτρα που πρέπει να πληρώνουν οι φοιτητές σε κάθε ιδ. πανεπιστήμιο


Όπως αναφέρει η ΠΟΦΕΝ σε ανακοίνωσή της:

«Είναι με ικανοποίηση που ακούσαμε από την επίσημη φωνή του Υπουργείου και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Υπουργό ότι η ανοχή έχει τελειώσει και ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία άμεσα χωρίς υπεκφυγές και μηχανορραφίες γιατί όπως επίσης λέχθηκε «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Σε διαφορετική περίπτωση, θα τηρηθούν κατά γράμμα οι πρόνοιες της Νομοθεσίας περί Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και θα επιβληθούν οι εξής κυρώσεις:

1) Επιβολή προστίμου ύψους 60,000 ευρώ

2) Αναστολή του δικαιώματος των Πανεπιστημίων που παρανομούν να εγγράφουν φοιτητές στον ακαδημαϊκό κλάδο ή στους ακαδημαϊκούς κλάδους σπουδών για τους οποίους διαπιστώθηκε η παράβαση

Όπως αναφέρθηκε και στην αντιπροσωπεία της Γραμματείας, είναι ξεκάθαρο ότι το ύψος των διδάκτρων οφείλει σύμφωνα και με τη νομοθεσία, να παραμείνει στο ύψος των εγκεκριμένων διδάκτρων του 2010-2011 που είναι τα εξής:

Πανεπιστήμιο Frederick: 140 Ευρώ ανά Εcts

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: 296 Ευρώ ανά Credit

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: 297 ευρώ ανά Credit.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Δημοσθένους, δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών Πανεπιστημίων εντός της επόμενης εβδομάδας για να δοθεί λήξη στο ζήτημα της ασύδοτης παρανομίας που απασχολεί χιλιάδες φοιτητών.

Για το οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη. Θα πρέπει άμεσα οι ιδιοκτήτες να εφαρμόσουν τη νομοθεσία γιατί στην αντίθετη, οι φοιτητές γνωρίζουν πολύ καλά πώς κερδίζονται οι αγώνες και δε θα διστάσουν να διεκδικήσουν δυναμικά τα δίκαια τους. Επιπλέον, προσβλέπουμε άμεσα στην αναθεώρηση της νομοθεσίας με εισαγωγή αυστηρότερων ποινών για τους παρανομούντες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175