Βράβευση διακριθέντων μαθητών σε διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης 2013-2014


Στην Αίθουσα Τελετών τουΥπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώθηκε σήμερα εκδήλωση για τη βράβευση διακριθέντων μαθητών/τριών σε Παγκύπριους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Επιθεώρησης Φυσιογνωστικών/Βιολογίας/Γεωγραφίας Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή, που εκφώνησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη. Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό  αναφέρθηκε ότι «στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του σχεδιασμού νέων εκσυγχρονισμένων Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων» το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προαγωγή της Βιολογίας» και ότι «η Βιολογία θα πρέπει σήμερα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για τη δημιουργία του επιστημονικά εγγράμματου, αλλά και ευαισθητοποιημένου στα σύγχρονα προβλήματα, δημοκρατικού πολίτη της Κύπρου του 21ουαιώνα».

Η Γενική Διευθύντρια συνεχάρη την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/ Βιολογίας/Γεωγραφίας και την Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, που σε αγαστή συνεργασία, προωθούν την ανάπτυξη της Βιολογίας στην πατρίδα μας καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που με τις επιτυχίες τους κάνουν περήφανο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτσμού.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η Γενική Διευθύντρια επέδωσε τιμητικά διπλώματα και βραβεία σε μαθητές και μαθήτριεςπου διακρίθηκαν στους πιο κάτω Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Βιολογίας και Επιστήμης με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  1. Ένα (1) χάλκινο μετάλλιοστην 24ηΔιεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που διεξήχθη στην Ελβετία (Βέρνη), από 14-21 Ιουλίου 2013.
  2. Τρία (3) χάλκιναμετάλλια στη 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO), που διεξήχθη στην Ινδία (Pune), από 3–12 Δεκεμβρίου του 2013.
  3. Ένα (1) αργυρό και ένα (1) χάλκινομετάλλιοστη12ηΟλυμπιάδα Επιστήμης Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSO), που έλαβε χώρα στηνΕλλάδα (Αθήνα), από 30 Μαρτίου μέχρι 6 Απριλίου 2014.
  4. Ένα (1) πρώτο και δύο (2) δεύτερα παγκόσμια βραβεία στο διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον (YRE)» 2013-2014.
  5. Μια (1) Πανευρωπαϊκή διάκρισηστον «Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου για το DNA» 2014.

Ακολούθησαν βραβεύσεις σε Παγκύπριους διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










219