Βραβεύτηκαν 29 «Οικολογικά Σχολεία» της Λεμεσού


Συνολικά 29 σχολεία από την επαρχία Λεμεσού βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που  πραγματοποίησε η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για τα σχολεία που συμμετείχαν με επιτυχία κατά τα τελευταία δύο χρόνια, στο θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων».

Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα Διεθνές Πρόγραμμα της FEE (Foundation for Environmental Education) και απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και αυριανούς πολίτες να αποκτήσουν μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση σε σχέση με το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, σε παγκύπρια βάση, 312 σχολεία.

Στο χαιρετισμό του, ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Γιώργος Γεωργίου, συνεχάρη τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των «Οικολογικών Σχολείων».

Για το θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» και τα σχολεία που βραβεύτηκαν μίλησε, επίσης, ο Δρ. Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, που είναι ο εθνικός χειριστής των Οικολογικών Σχολείων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπανικολάου, οποίος σημείωσε την υποχρέωση των δημόσιων οργανισμών αλλά και της Πολιτείας «να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περιβαλλοντικές ενέργειες και δράσεις και παρά τις προκλήσεις που δεχόμαστε, να είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε, στο μέτρο του δυνατού, λύσεις και προτάσεις για τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133