Βραβεύτηκαν 3 μαθητές του διαγωνισμού λογότυπου για Εθνικό Φορέα Διά Βίου Καθοδήγησης


Διοργανώθηκε σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό δημιουργίας λογότυπου για τον Εθνικό Φορέα Διά Βίου Καθοδήγησης.

Ο Εθνικός Φορέας  Δια Βίου Καθοδήγησης, ιδρύθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το Μάρτιο του 2012 ως επακόλουθο των αυξανόμενων κοινωνικο/οικονομικών απαιτήσεων οι οποίες καθιστούν τις ανάγκες του κάθε πολίτη για καθοδήγηση, πολύμορφες και διαφοροποιημένες ανάλογα με τη φάση ζωής που διανύει. Ένας από τους στόχους του Φορέα είναι  η ανάπτυξη συγκεκριμένης πολιτικής για τη Διά Βίου Καθοδήγηση η οποία να συνάδει   με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα αυτό καθώς επίσης και με την πολιτική για την  Ευρώπη 2020 και τη Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Ο Εθνικός Φορέας Δια Βίου Καθοδήγησης λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφόρησης, απόψεων και τοποθετήσεων σχετικά με το θέμα της δια βίου καθοδήγησης και προσφέρει τη δυνατότητα για εκπροσώπηση της Κύπρου σε συναντήσεις και ομάδες εργασίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για τα θέματα αυτά.

Στο διαγωνισμό για δημιουργία του λογότυπου του Εθνικού Φορέα ο οποίος διεξήχθη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς διακρίθηκαν οι ακόλουθοι μαθητές:

1ο Βραβείο, Αρετή Καλογήρου Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας

2ο Βραβείο, Villamor Dominador, Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας

3ο Βραβείο, Άντρια Πέτρου, Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας

Στην προσφώνησή της η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ συνεχάρη τόσο τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό όσο και τους  καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους που τους βοήθησαν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους . Τέλος διαβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να στηρίξει και να προωθήσει την υλοποίηση των αρμοδιοτήτων και στόχων του Εθνικού Φορέα Δια Βίου Καθοδήγησης για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών συμβουλευτικής σε όλους τους πολίτες σε καιρούς χαλεπούς και μη.

 

Στη φωτογραφία: Από αριστερά προς τα δεξιά , η μαθήτρια Αρετή Καλογήρου που κέρδισε το πρώτο βραβείο και η Άντρια Πέτρου που κέρδισε το 3ο Βραβείο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212