Βραβεύτηκαν διακριθέντες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε διαγωνισμούς Βιολογίας και Επιστήμης


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσε, την 21 Ιουνίου 2013, στην Αίθουσα Τελετών  του Υπουργείου,  εκδήλωση για τη βράβευση διακριθέντων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών σε Παγκύπριους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς Βιολογίας και Επιστήμης που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Επιθεώρησης Φυσιογνωστικών/Βιολογίας/Γεωγραφίας Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμούς κα Ολυμπία Στυλιανού, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «και τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προαγωγή της Βιολογίας». 

Η Γενική Διευθύντρια συνεχάρη την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/ Βιολογίας/Γεωγραφίας και την Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, που σε αγαστή συνεργασία, προωθούν την ανάπτυξη της Βιολογίας στην πατρίδα μας καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που με τις επιτυχίες τους κάνουν περήφανο το ΥΠΠ.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η ΓΔ επέδωσε τιμητικά διπλώματα και βραβεία σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στους πιο κάτω  Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Βιολογίας και Επιστήμης.

  1. Δύο (2) χάλκινα μετάλλια από την 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που διεξήχθη στη Σιγκαπούρη (Singapore), από 8-15 Ιουλίου 2012.
  2. Ένα (1) χάλκινο μετάλλιο από την 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO), που διεξήχθη στο Ιράν (Τεχεράνη), από 1–11 Δεκεμβρίου του 2012.
  3. Ένα (1) χάλκινο μετάλλιο από την 11η Ολυμπιάδα Επιστήμης Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUSO), που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο, από το 17 μέχρι 24 Μαρτίου 2013.
  4. Δύο (2) πρώτα παγκόσμια βραβεία από το διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον (YRE)»
  5. 2ο Πανευρωπαϊκό/Ευρασιατικό βραβείο από το Διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «GLOBE».
  6. Τρεις (3) Πανευρωπαϊκές διακρίσεις από τον «Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου για το DNA»
  7. Μία (1) Πανευρωπαϊκή διάκριση Βιολόγου εκπαιδευτικού στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ ScienceonStageEurope (SonSEu) 2013 που πραγματοποιήθηκε σε Πολωνία-Γερμανία, στις 25-28 Απριλίου 2013.

Ακολούθησαν βραβεύσεις σε Παγκύπριους διαγωνισμούς Βιολογίας και Επιστήμης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










206