Βράζει το ηφαίστειο των εκπαιδευτικών οργανώσεων κατά του ΙΔΑΒΕΠ


Πνέουν  μένεα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά της λειτουργίας του Ιδρύματος Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων  (ΙΔΑΒΕΠ). Όπως έγκυρα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα  www.paideia-news.com πληροφορείται ο αγώνας των εκπαιδευτικών οργανώσεων επικεντρώνεται σε δύο άξονες.

ΠΡΩΤΟ: Δόθηκε η ευκαιρία στις συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα  ΣΕΚ και ΠΕΟ να παρεισφρήσουν στο υπουργείο Παιδείας και βάλουν χέρι στην παιδεία προσπαθώντας να κάνουν μέλη τους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστική η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού στο   paideia-news.com, με την οποία ζητά από τους εκπαιδευτικούς του προαιρετικού ολοήμερου να κλείσουν τα αυτιά τους στους κράχτες των συντεχνιών.

Σε αυτό το πνεύμα είναι και η δήλωση του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου στο  paideia-news.com. Ο Ταλιαδώρος  διερωτάται, αν με τη λογική των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ που ζητούν να εγγράψουν εκπαιδευτικούς μέλη τους, θα έπρεπε και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να εγγράψουν ως μέλη τους τις καθαρίστριες των σχολείων, επειδή ανήκουν στο προσωπικό των σχολείων. «Τι ζητούν οι ΣΕΚ και η ΠΕΟ από τους εκπαιδευτικούς, μέσα στην εκπαίδευση;» πρόσθεσε.

ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ μεγάλο όμως και μεγάλο πρόβλημα, στο οποίο επικεντρώνονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είναι ότι με τη σύσταση του ΙΔΑΒΕΠ επιχειρείται συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και σταδιακή ιδιωτικοποίησή της. Αυτό είναι κάτι, που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από τους εκπαιδευτικούς.

Ο θεσμός του  ΙΔΑΒΕΠ απέτυχε παταγωδώς στο να εξεύρει τα κονδύλια και να πληρώνει έγκαιρα τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. 

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


106