Δείγματα συνδικαλιστικής παρακμής


ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Αυτοί που λογίζονται και συχνά αυτοπροσδιορίζονται ως οι «φύλακες άγγελοι» τάχατες των συμφερόντων του δασκάλου, και ακοίμητοι δήθεν φρουροί του, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και εντελώς ακατάλληλοι για το έργο και την αποστολή που για χρόνια ζητούσαν να τους αναθέτει ο κλάδος κατά τις εκλογές της ΠΟΕΔ. Διότι απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη διορατικότητα και τις αναγκαίες ικανότητες και προσόντα ώστε να προβλέψουν, να προλάβουν και να ανακόψουν την οικονομική κατρακύλα κι όσα αυτή επισωρεύει εις βάρος του κλάδου. Είναι άγνωστο βέβαια πόσοι από τους συνδικαλιστές μας ειλικρινά θα... πέθαιναν για τον κλάδο, το σίγουρο όμως είναι ότι πλείστοι από αυτούς θέλουν πάση θυσία να διατηρήσουν τα  συνδικαλιστικά τους αξιώματα, έστω και με... πατερίτσες, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσουν να... νέμονται τα αξιώματα και τα αξέσσορις που η ιδιότητά τους ως συνδικαλιστών τους προσφέρει.

Ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Φαρσοκωμωδία πραγματική. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπόλοιποι απλοί πολίτες, θέλοντας και μη μπήκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καταβάλλουν ασθμαίνοντας απελπισμένες προσπάθειες για να ανακόψουν το φυλλορρόημα της ευημερίας τους λόγω της απώλειας υλικών αγαθών που κάποτε είχαν σε αφθονία. Την ίδια ακριβώς στιγμή, συνδικαλιστικές ηγεσίες παίζουν με την υπομονή των απλών εκπαιδευτικών, τους οποίους θα πρέπει να ευγνωμονούν για τη μεγάλη ανοχή που επιδεικνύουν έναντι των συνδικαλιστών ηγετών τους. Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών κινήσεων που συνθέτουν την ΠΟΕΔ, αντί από ευθιξία να προβούν στη δημόσια αυτοκριτική τους και να αποσυρθούν υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους, δείχνουν να έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα και να μην κατάλαβαν το τι θα γράψει ακριβώς η Ιστορία όταν τελειώσει το κωμικό μέρος της υπόθεσης και μείνει μόνο το τραγικό. Ενώ τα δεινά που μας περιμένουν θα είναι αβάστακτα, οι συνδικαλιστές ανησυχούν για τη διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας. Η κρίση της Ιστορία ωστόσο θα είναι αμείλικτη όπως είναι πάντα. Το φετινό εορταστικό sms της ΠΑΔΕΔ και το πρωτοχρονιάτικο sms της ΑΚΙΔΑ, που αντιγράφτηκαν αυτούσια, δεν αρκούν για τη φαλκίδευσή της.

«Ευχόμαστε το Θείο Βρέφος να σκορπίσει ελπίδα, γαλήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία και αγάπη!». (ΠΑΔΕΔ)

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΑΚΙΔΑ ευχόμαστε η ανατολή του 2013 να φέρει την πραγμάτωση κάθε ονείρου. Η ευχή μας η νέα χρονιά να δώσει την ελπίδα και την αισιοδοξία για την ευόδωση κάθε προσωπικής προσδοκίας! Χρόνια πολλά!»

*Εκπαιδευτικός ΙΔ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










278