Δέκα σημεία-προτεραιότητες γαι την παιδεία επέδωσε το ΑΚΕΛ στον Κενεβέζο


Δέκα σημεία-προτεραιότητες για στήριξη των ευάλωτων ομάδων εντός του εκπαιδευτικού συστήματος επέδωσε σήμερα ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, ο οποίος είπε πως "τα ζητήματα της παιδείας είναι ζητήματα που αφορούν όλους μας, δεν υπάρχουν διαφορετικά χαρακώματα, υπάρχει ένα χαράκωμα της αντιμετώπισης της προώθησης των προβλημάτων και της επίλυσης τους".

Τα δέκα σημεία-προτεραιότητες του ΑΚΕΛ για την παιδεία θα αναλυθούν αύριο σε δημοσιογραφική διάσκεψη σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, ο οποίος ανέφερε ότι από την πλευρά του ΑΚΕΛ θα υπάρχει μια δημιουργική αντιπολίτευση στα θέματα παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την συνάντηση με τον κ. Χριστοφίδη και τα μέλη της αντιπροσωπείας, ως πολύ χρήσιμη σημειώνοντας πως η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων στα ζητήματα της παιδείας δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

"Έχουμε σημειώσει διάφορα ζητήματα σε μια πολύ ανοικτή συζήτηση. Εχω πάρει κάποιες θέσεις, κάποιες εισηγήσεις από την πλευρά του ΑΚΕΛ. Σημειώνω ότι τα αυτιά μας είναι ανοικτά και οι πολιτικές που θα ακολουθήσουμε δεν είναι πολιτικές αποκλεισμού αλλά πολιτικές που θα συνάδουν μεν με το πρόγραμμα διακυβέρνησης αλλά παράλληλα θα είναι έτοιμες να υιοθετήσουν νέες πολιτικές στα νέα σύγχρονα και οικονομικά δύσκολα συγκυριακά δεδομένα", είπε ο κ. Κενεβέζος.

Έχω ενημερώσει, συνέχισε ο Υπουργός, για σειρά ζητημάτων τόσο ζητήματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν προτάσεις που τίθενται ενώπιον μας - δεν είναι σημερινές - και αφορούν προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αφορούν εισηγήσεις που έγινε λόγος τις προηγούμενες μέρες.

Έχω πει την θέση του Υπουργείου ξεκάθαρα και με σαφήνεια. Είναι πολύ καλά γνωστό ότι εμείς έχουμε δώσει απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα. Παράλληλα έχω ενημερώσει για πολιτικές που υιοθετούμε και θα υιοθετήσουμε το επόμενο διάστημα και δράσεις που θα αναλάβουμε σε σχέση με όλα τα ζητήματα. Θα έχουμε ανοικτό διάλογο με τον κ. Χριστοφίδη και το ΑΚΕΛ στο επόμενο διάστημα που αφορά την πορεία μας στο Υπουργείο και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία", συμπλήρωσε ο κ. Κενεβέζος.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική.

Έχουμε τονίσει και στον φίλο Υπουργό, είπε, ότι ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο δικός μας στόχος και ειδικότερα στα θέματα παιδείας είναι να είμαστε δημιουργική αντιπολίτευση, να έχουμε ένα γόνιμο διάλογο, να ανταλλάσουμε απόψεις κι αν είναι δυνατό μαζί να αποκρούουμε τις επιθέσεις στα δύσκολα που έρχονται και να οικοδομούμε αυτό το εθνικό κεφάλαιο που ονομάζεται κυπριακή εκπαίδευση, παιδεία του τόπου.

Στα πλαίσια αυτά, ανέφερε, και για να είμαστε ακριβώς δημιουργικοί έχουμε επιδώσει σήμερα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού δέκα σημεία προτεραιότητες για στήριξη των ευάλωτων ομάδων εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Θέλω να πω, σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, ότι ίσως δεν υπάρχει πιο ευάλωτη ομάδα από τους νέους και τα παιδιά.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας σε σχέση με μέτρα-προτάσεις του ΔΝΤ που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας, διότι εκτιμούμε ότι αυτή η φιλοσοφία της εξωτερικής αν θέλετε επίθεσης ιδιαίτερα στα ζητήματα παιδείας θα είναι μια πραγματικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα και χαίρομαι να παρατηρήσω ότι σε αυτό το κεφάλαιο υπάρχουν παρόμοιες προσεγγίσεις μαζί με τον φίλο Υπουργό Παιδείας. 

"Βέβαια δεν ήταν ούτε στόχος ούτε δυνατόν να εξαντληθούν σήμερα όλα τα θέματα. Εμάς η βούληση μας είναι αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί κι όσο περνά από το δικό μας το χέρι θα είμαστε εδώ δημιουργικοί με συνεχείς προτάσεις απόψεις να στηρίζουμε εκεί που θα γίνονται θετικά και καλά πράγματα να ασκούμε τον ελεγκτικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση εκεί που θα πρέπει αλλά πάντοτε με γνώμονα ότι η παιδεία του τόπου είναι εθνικό κεφάλαιο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται", κατέληξε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










342