Δεν θα πάρουν αδικαιολόγητη απουσία οι µαθητές που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις κατά του Μνηµονίου


Με εγκύκλιο τους οι διευθυντές του ΥΠΠ  Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Ζήνα Πουλλή και Μέσης Τεχνικής Ηλίας Μαρκάτζιης πληροφορούν ότι κατόπιν συνεννόησης µε τον  Υπουργό Παιδείας και Πολιτισµού, «επιθυµούµε να αναφερθούµε στο πιο πάνω θέµα και ως ∆ιευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης να εισηγηθούµε τη µη επιβολή και/ή τη µη σηµείωση αδικαιολόγητης απουσίας στους µαθητές που έλαβαν µέρος στις πρόσφατες εκδηλώσεις κατά του Μνηµονίου. Νοείται ότι κανένας µαθητής δε θα κινδυνεύσει να παραµείνει στάσιµος ή να παραπεµφθεί σε ανεξέταση λόγω των απουσιών αυτών».

Ταυτόχρονα υπογραµµίζουν ότι «η εισήγησή µας δεν αποτελεί ένδειξη ανοχής του Υπουργείου στην παραβίαση των Κανονισµών και της εύρυθµης λειτουργίας των σχολείων, αλλά εξαίρεση συνέπεια της αντίληψής µας για την περίσταση της συγκεκριµένης αντίδρασης των µαθητών µας στα πλαίσια του γενικότερου αισθήµατος της κοινωνίας. Είναι όµως απόρροια του τρόπου και της έκτασης µε τον οποίο οι µαθητές µας εκδήλωσαν την αντίδρασή τους, στέλλοντας παράλληλα και  το µήνυµα ότι έχουν αντίληψη της κατάστασης που αντιµετωπίζει η πατρίδα µας καθώς και στήριξη της διατυπωµένης θέσης µας ότι η σύµπνοια, ο αλληλοσεβασµός και η ενότητα είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να πετύχουµε τους στόχους µας».

Καταλήγοντας επισημαίνουν: «Πρόσθετα και ανεξάρτητα µε τα πιο πάνω επαναλαµβάνουµε ότι η συγκεκριµένη εισήγησή  µας  αποτελεί  εξαίρεση  στον  κανόνα  και  όχι  ένδειξη  αναίρεσης  της υποχρέωσής µας για τήρηση των Κανονισµών Λειτουργίας των Σχολείων µας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143