Διαβεβαιώσεις προς Τερέζα Βίλιερς για διατήρηση των εξετάσεων A Level στα νέα ελληνικά


Διαβεβαιώσεις προς τη βουλευτή βορείου Λονδίνου και μέλος της κυβέρνησης των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς ότι οι εξετάσεις σε επίπεδο A Level στη νεοελληνική γλώσσα θα διατηρηθούν έως τουλάχιστον το 2018, έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας Νικ Γκιμπ.
Παράλληλα, το αρμόδιο εποπτικό όργανο Ofqual αφήνει να εννοηθεί πως η σχετική παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν παρακίνησης από την κα Βίλιερς και άλλους βουλευτές-φίλους της παροικίας, σημαίνει πως οι εξετάσεις των νέων ελληνικών είναι ασφαλείς μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Πριν από μερικούς μήνες το εξεταστικό συμβούλιο Edexcel προειδοποίησε ότι οι εξετάσεις σε μια σειρά ξένων γλωσσών στο πλαίσιο της προσπάθειας των μαθητών για εισαγωγή στα βρετανικά πανεπιστήμια απειλούνται με διακοπή, λόγω νέων κανονισμών που εισάγει
το Υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και τα νέα ελληνικά.
Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων της παροικίας ήταν άμεση. Με τη μεσολάβηση της κ. Βίλιερς αντιπροσωπεία υπό τον διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου Manor Hill Μιχάλη Έλληνα συναντήθηκε με τον κ. Γκιμπ, εκθέτοντας τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης των ελληνικών A Level. Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε αργότερα πως οι εξετάσεις σε διάφορες ξένες γλώσσες θα διατηρηθούν, χωρίς όμως σαφή αναφορά στα ελληνικά μέχρι τη διαβεβαίωση προς τη βουλευτή.
Σε δήλωσή της η Τερέζα Βίλιερς αναφέρει: «Καλωσορίζω θερμά την είδηση ότι τα ελληνικά A Level είναι ασφαλή έως τουλάχιστον το 2019. Εγώ και οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς μου ζήτησαν από τον Υφυπουργό Εργασίας Νικ Γκιμπ να βοηθήσει και υποσχέθηκε να βρει έναν τρόπο να το κάνει. Είναι υπέροχα νέα το ότι μου επιβεβαίωσε πως τα ελληνικά είναι μία από τις εξετάσεις A Level ξένων γλωσσών για τις οποίες επενέβη ώστε να σωθούν».
Η Συντηρητική πολιτικός συνέχισε αναφέροντας ότι ο Υφυπουργός τη διαβεβαίωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή την περίοδο των τριών ετών για να βρει τρόπο που θα εξασφαλίζει τα μακροπρόθεσμο μέλλον των εξετάσεων στη νέα ελληνική. «Πιστεύω ότι θα ήταν επιζήμιο για τη συνοχή της κοινότητα και για τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες αν οι ψηφοφόροι της περιφέρειάς μου δεν μπορούσαν πλέον να μπορούν να δίνουν εξετάσεις A Level στα ελληνικά. Για το λόγο αυτό θα εργαστώ μαζί με τον Υφυπουργό και την κυπριακή κοινότητα για την εύρεση αυτής της μακροπρόθεσμης λύσης», συμπλήρωσε η Τερέζα Βίλιερς.
Εξέφρασε, τέλος, τις ευχαριστίες της προς μια σειρά παραγόντων της παροικίας, ιδιαίτερα προς τον Παναγιώτη Γιακουμή, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων, τον Ανδρέα Χειμώνα, Πρόεδρο ΟΕΣΕΚΑ και τον Παναγιώτη Ττοφή, Συντονιστή του Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158