Διαφωνία ΥΠΠ και Επ. Παιδείας για το όριο ηλικίας εισδοχής στα εσπερινά


 Η Επιτροπή Παιδείας ολοκλήρωσε τη μελέτη των Κανονισμών για τη λειτουργία των εσπερινών σχολείων. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η οποία προήδρευσε της συνεδρίας, οι Κανονισμοί θα είναι ενώπιον της Επιτροπής για τοποθέτηση στην προσεχή της συνεδρία.

Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που θα επέλθουν, η κ. Δημητρίου είπε πως απασχολεί ιδιαίτερα την Επιτροπή Παιδείας το κατώτατο όριο ηλικίας για είσοδο στα εσπερινά λύκεια και τεχνικές σχολές.
Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας θέτει κατώτατο όριο εισόδου το 18ο έτος της ηλικίας, ενώ βουλευτές επιμένουν ότι πρέπει ρυθμιστεί διακριτική ευχέρεια ώστε υπό προϋποθέσεις να επιτρέπεται και σε παιδιά 15 χρονών και άνω να εγγράφονται στις εσπερινές σχολές.
Πολλές φορές συντρέχουν ιδιάζουσες συνθήκες για ένα παιδί που καθιστούν δύσκολη την επιστροφή του στο κανονικό λύκειο ή τεχνική σχολή και θα ήταν καλύτερα να πάει στο εσπερινό, εξήγησε.
Η κ. Δημητρίου ανέφερε περαιτέρω πως αυτό !είναι κάτι στο οποίο διαφωνούμε με το Υπουργείο και θα το εξετάσουμε προσεκτικά" και με κατευθυντήρια γραμμή τις γνώμες των ειδικών.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


661