Διαμαρτυρία ΟΕΛΜΕΚ για τον ξυλοδαρμό του εκπαιδευτικού Χρ. Ονησιφόρου


Με επιστολή της στον Αρχηγό Αστυνομίας «η ΟΕΛΜΕΚ και γενικά ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κύπρου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων εναντίον του εκπαιδευτικού Χρίστου Ονησιφόρου».

Η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει ότι «σε κρίσιμες στιγμές, όταν η πυρκαγιά απειλούσε ζωές και περιουσίες, τα αστυνομικά όργανα αντί να βοηθήσουν το συνάδελφο εκπαιδευτικό, που έσπευσε να δει τι γίνεται με την περιουσία του, τον έβριζαν, τον κτυπούσαν και στο τέλος τον συνέλαβαν και του πέρασαν και χειροπέδες».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «θεωρούμε απαράδεκτες και πρωτοφανείς τέτοιου είδους συμπεριφορές και γι’ αυτό σας καλούμε πρώτο να διατάξετε τη διεξαγωγή έρευνας και την παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών προκύψει από αυτήν, ότι ευθύνονται για το επεισόδιο και δεύτερο θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει από εσάς μια δημόσια απολογία εκ μέρους του Αστυνομικού Σώματος».

 

Αστυνομία: Διερευνάται η υπόθεση

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία της ΟΕΛΜΕΚ δήλωσε στο ΚΥΠΕ  ότι  «Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση».  Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία διερευνά ποινική υπόθεση σχετικά με τα αδικήματα της παρακοής οδηγιών αστυνομικού εν στολή και παρεμπόδιση αστυνομικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

 

Ανέφερε, τέλος, ότι οι εξετάσεις της Αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται και λαμβάνονται καταθέσεις.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










195