Διάταγμα Υπ. Παιδείας για δίδακτρα ιδ. πανεπιστημίων


ως ανώτατη επί τοις εκατόν αύξηση στο ύψος των ήδη εγκεκριμένων διδάκτρων και των άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Το εν λόγω Διάταγμα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις για αναθεώρηση διδάκτρων και άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του κάθε έτους και, εφόσον εγκριθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, θα ισχύουν από το Σεπτέμβριο του αμέσως επόμενου ακαδημαϊκού έτους και μόνο έναντι των φοιτητών που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στα προγράμματα σπουδών που υπόκεινται στην αναθεώρηση.

Επισημαίνεται ότι, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, δεν υπεβλήθηκαν αιτήσεις για αναθεώρηση και ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε αυξήσεις. Σύμφωνα με το περσινό διάταγμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, τυχόν αιτήσεις από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια για αναθεώρηση των διδάκτρων τους δεν θα μπορούσαν να προνοούν αύξηση πέραν του 0,45% στο ύψος των ήδη εγκεκριμένων διδάκτρων και άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων.

Σχετικά με πληροφορίες που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για αυξήσεις εκτός της πιο πάνω διαδικασίας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σημειώνεται ότι διερευνώνται και, σε περίπτωση που αυτές ευσταθούν, θα ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπει ο πιο πάνω Νόμος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










304