Διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία το 2020


 Η Ειδική Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι γραπτές εξετάσεις που θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία που ενδεχομένως να δημοσιευτούν κατά το έτος 2020, θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας:

(α) το Σάββατο 19.10.19, για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει τηνΚλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), και 

(β) το Σάββατο 2.11.19,αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις).

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα:

(ι)αριθμητική ικανότητα,

(ιι) αφαιρετική ικανότητα, και

(ιιι) λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον. Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.Ο σχετικός ιστότοπος μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και  οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης υποβολής αιτήσεων, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις εξετάσειςθα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2019. Το τέλος συμμετοχής ορίστηκε στα πενήντα (€50) ευρώ για κάθε εξέταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στις ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.     

 

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










580