Διευθύντρια Μέσης: «Θα μπουν απουσίες στους μαθητές που θα φύγουν από το σχολείο»


"Θα μπουν απουσίες στους μαθητές που θα αποχωρήσουν αύριο από τα μαθήματα τους". Αυτό προειδοποιεί με δήλωσή της στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paideia-news.com  η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ζήνα Πουλλή. Η δήλωση έγινε με αφορμή ανακοίνωση της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λευκωσίας η οποία καλεί τους μαθητές στις 10 το πρωί, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Σολομού και πορεία στη Βουλή.  Η κ. Πουλλή αναφέρει ότι μόνο η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) έχει δικαίωμα να διοργανώνει κινητοποιήσεις.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΕΜ Λευκωσίας, η οποία έχει διαφορετική άποψη:     

«Την Τρίτη 26/3/2013 η ώρα 10:00, δίνουμε ραντεβού στη Πλατεία Σολωμού (Άγαλμα) και πορεία προς την Βουλή των Αντιπροσώπων και μετά Προεδρικό Μέγαρο. Καλούμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες,  να βρίσκονται εκεί και σε οργανωμένο και κόσμια πλαίσια να βροντοφωνάξουμε «ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ». Να σταθούμε εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να μας καταδικάσουν στη φτώχεια.

Mε βάση τον κανονισμό 13,11 «Σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ δε σημειώνονται απουσίες» , οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ-ΕΣΕΜ ανάλογα με την επαρχία τους και ότι για κανένα μαθητή δεν θα σημειώνονται απουσίες.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΜ Λευκωσία στο τηλ.96505422»

* Η πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) Γιώτα Κυπριανού επικοινώνησε με το paideia-news.com και διευκρίνισε ότι η ΠΣΕΜ δεν έλαβε καμιά  απόφαση για  διαμαρτυρία και δε φέρει καμιά ευθύνη, σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στην εκδήλωση της ΕΣΕΜ Λευκωσίας. Επίσης αναφέρει ότι "η εκδήλωση είναι κομματικοποιημένη, σε μια περίοδο που το μαθητικό κίνημα έπρεπε να βαδίζει ενωμένο".

*Με παρέμβαση της στο paideia-news.com η πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λευκωσίας Χριστιάνα Δημητρίου αναφέρει ότι: «Η εκδήλωση της ΕΣΕΜ Λευκωσίας δεν είναι κομματικοποιημένη. Οι μαθητές είναι ενωμένοι  Από την ώρα που η ΕΣΕΜ Λευκωσίας είναι εκλελεγμένη  έχει δικαίωμα να διοργανωνει εκδηλώσεις και είναι δικαίωμα των μαθητών να συμμετέχουν».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124