Δίπλαρος: Στηρίζουμε τον Υπ. Παιδείας για απάλειψη της πρόνοιας για επιπλέον διδακτική ώρα


Το σημερινό δημοσίευμα περί δεύτερου μνημονίου και των όρων που καταγράφονται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος κάλεσε τον εκπαιδευτικό κόσμο να παραμείνει ψύχραιμός.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, στη Λεμεσό, ο κ. Δίπλαρος είπε πως, ο ΔΗΣΥ διαψεύδει το δημοσίευμα και την ίδια ώρα εκφράζει τη στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Υπουργός Παιδείας, «ούτως ώστε να απαλειφθεί  η πρόνοια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη διακυβέρνηση του τόπου, τον Νοέμβριο του 2012 και αφορά στην αύξηση της διδακτικής περιόδου κατά μια ώρα».

Καλώντας τον εκπαιδευτικό κόσμο να διατηρήσει τη ψυχραιμία και την υπομονή του, «αυτές τις δύσκολες ώρες για όλο τον Κυπριακό λαό», ο κ. Δίπλαρος διαβεβαίωσε πως «η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Παιδείας καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε, όλα αυτά τα απαράδεκτα στοιχεία αλλά και αξιώσεις των εκπροσώπων της Τρόικας, όχι μόνο να μην γίνουν αποδεκτά, αλλά και να απαλειφθούν και από το μνημόνιο που κάποιοι, δυστυχώς, συμφώνησαν μήνες πριν, χωρίς κανείς να το γνωρίζει, ούτε και ο εκπαιδευτικός κόσμος».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει την αγαστή συνεργασία και επικοινωνία του Υπουργείου Παιδείας με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ σημείωσε πως οι επόμενες μέρες, μέχρι το Eurogroup της 4ης Απριλίου, θα είναι καθοριστικές γι αυτήν την προσπάθεια.

«Στηρίζουμε ανεπιφύλαχτα όλη αυτήν την προσπάθεια γιατί βλέπουμε ότι γίνεται με ειλικρινή πρόθεση, ώστε να επαναδιαπραγματευθούμε απαράδεκτες πρόνοιες του μνημονίου, τις οποίες δυστυχώς παραλάβαμε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα διακυβέρνηση του τόπου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










404