ΔΗΣΥ: «Με σύμμαχο την Παιδεία κτίζουμε το Αύριο». Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ανακοίνωσή του εξαγγέλλει το Πρόγραμμα «Με σύμμαχο την Παιδεία κτίζουμε το Αύριο», το οποίο και θα αποτελέσει κεντρικό εργαλείο διαμόρφωσης της Πολιτικής του στον τομέα αυτό. Επίσης ανακοινώνει σειρά συναντήσεων σειρά επισκέψεων και συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, μεταξύ 9-13 Σεπτεμβρίου.  

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ:

«Είναι πεποίθησή μας, ότι, ο ευρύτερος τομέας της Παιδείας και της Εκπαίδευσης αποτελεί το κλειδί για την έξοδο από τα πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας.

Σήμερα εξαγγέλλουμε το Πρόγραμμα «Με σύμμαχο την Παιδεία κτίζουμε το Αύριο», το οποίο και θα αποτελέσει κεντρικό εργαλείο διαμόρφωσης της Πολιτικής μας στον τομέα αυτό. 

Μέσα από επισκέψεις σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά, συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπαιδευτικούς, τους ακαδημαϊκούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές, ευελπιστούμε να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που υπάρχουν - και έχουν διογκωθεί ένεκα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης – αλλά και να εντοπίσουμε και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την Παιδεία μας για να κτίσουμε ένα στιβαρό Αύριο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και σήμερα, η Κύπρος κατατάσσεται στην κορυφή των μελών της Ε.Ε. ως προς τις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία. Είμαστε βέβαιοι λοιπόν, ότι, μέσα από την καλύτερη διαχείριση των πόρων αυτών, την επένδυση στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη του «επιχειρείν» ανάμεσα στους νέους μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Η ένταξη μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, δημιούργησε νέες προοπτικές και θετικές προκλήσεις, τις οποίες μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν αξιοποιήσαμε επαρκώς. Η αυτονόμηση της σχολικής μονάδας, η προώθηση της ακαδημαϊκής Αριστείας, η συμμετοχή σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα και ο ορθός επαγγελματικός προσανατολισμός, μπορούν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία μας. 

Παράλληλα, στην σκέψη μας, τις ημέρες αυτές, οφείλουμε να έχουμε και τους συμπολίτες μας που περνούν δύσκολα εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Που αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα ελάχιστα εφόδια για να συμμετέχουν με άνεση στην Εκπαίδευση. Αυτά τα παιδιά η Πολιτεία οφείλει ποικιλότροπα να τα στηρίξει.

Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κρατικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, πρέπει να έχουν και ρόλο και λόγο. Μακριά από συνθήματα, μικροπολιτικές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε ωφέλιμοι και παραγωγικοί. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.  

Στα πλαίσια της έναρξης του Προγράμματος «Με σύμμαχο την Παιδεία κτίζουμε το Αύριο», ανακοινώνουμε σήμερα, σειρά επισκέψεων και συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, μεταξύ 9-13 Σεπτεμβρίου.

Εννοείται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες καθώς και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και εισηγήσεων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218