Δόθηκε σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων το 7ο τεύχος της εφημερίδας Οίκαδε


  • Το Οίκαδε είναι ένα από τα ελάχιστα διεθνή προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκπονούνται σήμερα σε Ευρωπαϊκή χώρα.
  • Στόχος του Οίκαδε, εδώ και 12 χρόνια, είναι να φέρει κοντά τα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου προσφέροντας γνώσεις και ψυχαγωγία και καλλιεργώντας δεξιότητες που τα βοηθούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον
  • Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, συμμετέχουν περίπου 150 ελληνικά σχολεία. Μέσω του διαδικτύου πραγματοποιούνται παρουσιάσεις και συζητήσεις, στις οποίες συμμετέχουν ταυτόχρονα, δάσκαλοι και μαθητές από διαφορετικά σχολεία, σε διαφορετικές χώρες, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Η πρόσβαση είναι γρήγορη και εύκολη, με ένα μόνο κλικ, μέσω της ιστοσελίδας του Οίκαδε. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική εκδήλωση, μπορεί να καταγραφεί ηλεκτρονικά, για παρακολούθησή της οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ακριβώς όπως εξελίχθηκε.
  • Από το 2008, η Τράπεζα Κύπρου εκδίδει την εφημερίδα “Οίκαδε”, η οποία αποστέλλεται σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου (γύρω στις 60.000 αντίτυπα). Η εφημερίδα, η οποία περιλαμβάνει εργασίες, ζωγραφιές, παιγνίδια και φωτογραφίες των μαθητών του Οίκαδε, κυκλοφορεί 2 φορές χρόνο.
  • Το 2009 το Οίκαδε, συμπλήρωσε 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και με την ευκαιρία αυτή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, με περιβαλλοντικό θέμα “Το νερό και το υδατικό πρόβλημα στην Κύπρο”. Τα 10 καλύτερα έργα βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου στις 24 Νοεμβρίου 2009.
  • Την Άνοιξη του 2010 και του 2011, η Τράπεζα Κύπρου φιλοξένησε στην Αθήνα μαθητές δημοτικών σχολείων, εκπαιδευτικούς και αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις και άλλα αξιοθέατα της Αθήνας.
  • Κατά τα τελευταία 2 χρόνια, η Τράπεζα Κύπρου ετοιμάζει και διανέμει το σχολικό ημερολόγιο “Οίκαδε” σε όλους τους μαθητές της Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Κύπρου. Κάθε χρόνο το ημερολόγιο γίνεται αποδεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Μέσα στους επόμενους μήνες θα ετοιμαστεί νέα ιστοσελίδα για το Οίκαδε (www.oikade.gr) στην οποία θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

  • Για να δειτε το 7ο τευχος (Δεκεμβρίου 2011) της εφημερίδας Οίκαδε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










223