ΕΒΕ Λευκωσίας: Το Υπ. Παιδείας «θεσμοθετεί την παρανομία» με άδειες για September Fest


Σοβαρά ερωτηματικά διατυπώνει το ΕΒΕ Λευκωσίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει όλες τις άδειες για τη φετινή διεξαγωγή του φεστιβάλ μπύρας «September Fest», "τη στιγμή που σε αυτό προσκαλούνται ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά" και αναφέρεται σε "θεσμοθέτηση της παρανομίας".
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, "παρά το ότι το εν λόγω φεστιβάλ μπύρας τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγεται παράνομα στο πάρκο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις του ΕΒΕΛ, φέτος το Υπουργείο Παιδείας παραχώρησε στους διοργανωτές του και όλες τις σχετικές άδειες".
"Η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού το Υπουργείο Παιδείας αντί να τερματίσει την παρανομία που αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ σε κρατική γη που διαχειρίζεται η σχολική εφορεία Αγλαντζιάς, χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών αδειών (από το Υπουργείο Παιδείας, τη Σχολική Εφορία και το Τμήμα Δασών), έρχεται φέτος να θεσμοθετήσει την παρανομία παραχωρώντας τη σχετική άδεια", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Αναφέρεται ακόμη πως "το Υπουργείο Παιδείας, εκτός όλων των άλλων, αγνόησε και το γεγονός ότι το φεστιβάλ αυτό απευθύνεται σε ανήλικους μαθητές γυμνασίων και λυκείων στους οποίους διανέμονται αλκοολούχα ποτά".
Το ΕΒΕΛ "καταδικάζει τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και ζητά την αναθεώρηση της σχετικής απόφασής του, η οποία επισημοποιεί μια παρανομία με πολλές αρνητικές προεκτάσεις για τους νέους και την κοινωνία μας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186