Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας: Στους 5.327 οι μαθητές της Περιφέρειας Λευκωσίας


Στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Λευκωσίας κατά τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν 13 Νηπιαγωγεία, 21 Δημοτικά Σχολεία και 7 Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας.
Ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα και συγκεκριμένα 2.373 θα φοιτήσουν στα Γυμνάσια/ Λύκεια, 2.300 στα Δημοτικά και  654 στα Νηπιαγωγεία.
Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας αναφέρει, στην ανακοίνωση της, ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προέβη στις αναγκαίες συντηρήσεις και βελτιώσεις στα σχολεία της, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι εργασίες αφορούσαν καθαρισμό κήπων και αυλών αν και αναγνωρίζει ότι χρειάζονται να γίνουν ακόμα αρκετά. «Η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουμε καθημερινά, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων μας τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μας μονάδων, γιατί πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών», προσθέτει
Αναφέρει, επίσης, ότι διαθέτει τα παλαιότερα σχολεία της Κύπρου, τα οποία χρήζουν καθημερινής συντήρησης, αλλά και σημαντικό αριθμό τεχνικών, οι οποίοι είναι καταρτισμένοι.
Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποπεράτωσης της αντισεισμικής αναβάθμισης του Λυκείου Ακρόπολης. Αναμένεται  επίσης η άμεση τροχιοδρόμηση των ενεργειών για την κτιριακή αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Καθαρίστηκαν  όλα τα ντεπόζιτα νερού στα σχολεία μας  και η Υγειονομική Επιθεωρήτρια της Εφορείας, προέβη στη λήψη δειγμάτων νερού, τα οποία ελέχθησαν από το Κρατικό Χημείο, ώστε πριν από την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία μας να είναι καθόλα έτοιμα, προσθέτει.  
Σημειώνει ότι η Υπηρεσία φρόντισε όπως όλα τα βιβλία να μεταφερθούν από την Αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα σχολεία.
«Φέτος στην Εκπαιδευτική μας Περιφέρεια θα λειτουργήσει ακόμα ένα νέο Νηπιαγωγείο, το Γ΄ Καϊμακλίου για να καλύψει της ανάγκες της περιοχής”, αναφέρει και προσθέτει ότι το 2013-14 λειτούργησε το Νηπιαγωγείο «ΕΛΕΝΕΙΟΝ», με δικούς της πόρους, το οποίο είναι ολοήμερο και φοιτούν σ’ αυτό 25 παιδάκια και συνεχίζουν φέτος με τη λειτουργία του πιο πάνω Νηπιαγωγείου.
Αναφέρει, παράλληλα, ότι στα Σχολεία φοιτούν αρκετά παιδιά, που χρήζουν βοήθειας, μετά από την οικονομική κρίση και κάνει ειδική μνεία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία προσφέρει δωρεάν συσσίτιο σε μεγάλο αριθμό παιδιών, στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Φανερωμένης που καλύπτει δωρεάν το συσσίτιο για τους μαθητές του Γυμνασίου Φανερωμένης, καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που συνεισφέρει στη δωρεάν παροχή συσσιτίου. Και η Εφορεία, προσθέτει, αξιοποιώντας μέρος από τα Κληροδοτήματα, παρέχει δωρεάν συσσίτιο σε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και ιδιαίτερα στους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά σ’ ένα σημαντικό αριθμό μαθητών, όπως αναφέρει, θα αναλάβει να προσφέρει δωρεάν πρόγευμα ο Ερυθρός Σταυρός. Η εφορία εκφράζει ευχαριστίες στους προαναφερθέντες.
Η Εφορεία αναφέρει, επίσης, ότι παρέχει υποτροφίες σε σημαντικό αριθμό αποφοίτων της, βοηθώντας τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
«Υπό τις σημερινές συνθήκες ο ρόλος μας καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός. Εντός των ημερών προκηρύσσουμε τις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν απόφοιτοι των Λυκείων της Εκπαιδευτικής μας Περιφέρειας», προσθέτει.
Η Εφορεία εύχεται σε όλους, καλή χρονιά και σημειώνει ότι θα συνεχίσει το πολύπλευρο έργο της, δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. 
«Με την προσπάθεια όλων μας, οι στόχοι θα επιτευχθούν για άλλη μια φορά για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας γενικότερα», καταλήγει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










277