Εγκρίθηκε νομική αρωγή για δυο από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ατασθαλιών στο ΤΕΠΑΚ


ΚΥΠΕ - Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε σήμερα το αίτημα για νομική αρωγή σε δυο από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Πρόκειται για την 58χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργό Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ καθώς και το γιο της, για τους οποίους ετοιμάστηκε έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας σε σχέση με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αίτημα νομικής αρωγής είχε καταθέσει και η νύφη της 58χρονης, το οποίο εγκρίθηκε σε προηγούμενη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται πως απαγγέλθηκαν συνολικά 468 κατηγορίες, σε επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, για αδικήματα που σχετίζονται με ερευνητικά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, με μόνο τον τρίτο κατηγορούμενο, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, να παραδέχεται ενοχή.
Τις περισσότερες κατηγορίες αντιμετωπίζει η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και οι οποίες αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς καταδολίευση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, αθέμιτη απόκτηση περιουσίας και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


285