Εγκύκλιος για την εβδομάδα εργασίας των μαθητών


«Διευθυντές/ τριες Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Εβδομάδα εργασίας

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2012 στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπό την προεδρία της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, έχουν αποφασιστεί τα ακόλουθα:

  1. 1) Κατά τη φετινή σχολική χρονιά ο θεσμός της εβδομάδας εργασίας θα λειτουργήσει για τη Β' Λυκείου κατά τον τρόπο που εφαρμοζόταν έως σήμερα.
  2. 2) Ταυτόχρονα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το τριήμερο εργασίας στην Α' Λυκείου. Για το τριήμερο αυτό προβλέπεται η διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης των μαθητών στο Σχολείο σχετικά με τα επαγγέλματα της επιλογής τους, όπως επίσης και επισκέψεις σε εξειδικευμένους επαγγελματικούς χώρους. Το ακριβές περιεχόμενο του τριημέρου εργασίας θα αποφασίζεται από Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό σε κάθε σχολική μονάδα, αφού ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα έχουν υποβάλει οι μαθητές. Η Επιτροπή θα αποτελείται από:

ί) Το Διευθυντή του σχολείου

ίί) Τον Υπεύθυνο Βοηθό Διευθυντή

iii) Τον Καθηγητή Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικής Αγωγής

ϊν) Έναν εκπρόσωπο του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου

ν) Τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

  1. 3) Επίσης, από τη φετινή σχολική χρονιά εισάγεται η εφαρμογή διημέρου εργασίας στη Γ' Γυμνασίου. Το περιεχόμενο του διημέρου θα αποφασίζεται από Επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό σε κάθε σχολική μονάδα, όπως στο σημείο 2.
  2. 4)Σε όλες τις mo πάνω περιπτώσεις θα προβλέπεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υλοποίησης του θεσμού μέσα στη σχολική χρονιά, το οποίο ωστόσο δεν θα παρατείνεται μετά το τέλος Ιανουαρίου».



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










663