Εκδήλωση διαμαρτυρίας Λυκείου Έμπας και της Τεχνικής Σχολής Πάφου


Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί μαθητές του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας και της Τεχνικής Σχολής Πάφου εκφράζοντας έτσι την συμπαράσταση τους προς τους συμμαθητές τους, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω της απεργίας των οδηγών λεωφορείων.

Για δεύτερη μέρα σήμερα η Πάφος παραμένει χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες λόγω της επ’ αόριστον απεργίας στην οποία κατήλθαν οι οδηγοί των λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πάρει τον μισθό τους για τον Δεκέμβριο.

Όπως και τις προηγούμενες φορές απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών έτσι και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι που διακινούνται καθημερινά με το λεωφορείο ταλαιπωρήθηκαν. Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, ξένοι επισκέπτες! Πιο πολύ όμως μαθητές. Οι απουσίες των μαθητών  στην Τεχνική Σχολή Πάφου έφθασαν το 70%. Απουσίες βεβαίως σημειώθηκαν και σε άλλα σχολεία.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων δια του προέδρου της Κυριάκου Νικηφόρου προειδοποίησε πως θα ζητήσει το κλείσιμο σχολείων σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί άμεσα λύση για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. 

Το πρωί στο Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, αλλά και στην Τεχνική Σχολή Πάφου οι οργανωμένοι γονείς βρίσκονταν δίπλα από τους μαθητές και στήριξαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κυριάκος Νικηφόρου πρόεδρος της Παγκύπριας  Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης ανάφερε ότι οι Σύνδεσμοι Γονέων των δύο σχολείων αποφάσισαν όπως οι μαθητές παραμείνουν τις δύο πρώτες περιόδους εκτός τάξεως σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμμαθητές τους οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους λόγω της απεργίας των οδηγών λεωφορείων. «Είναι ένα γεγονός το οποίο επαναλαμβάνεται κατά κόρον αυτή τη σχολική χρονιά. Έχει χαθεί αρκετός διδακτικός χρόνος. Τείνουμε να κάνουμε μαθητές δύο ταχυτήτων και ως οργανωμένοι γονείς, δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτή την κατάσταση. Θα πάμε στη συνάντηση με την κ. Υπουργό σε λίγο η οποία είναι ορισμένη και θα ξεκαθαρίσουμε ότι πρέπει να υπάρξει μετάβαση των μαθητών στα σχολεία. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διστάσουμε να ζητήσουμε το κλείσιμο των σχολείων τα οποία επηρεάζονται κατά μεγάλο βαθμό».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου κ. Νίκος Μαυρονικόλας δήλωσε πως  οι οργανωμένοι γονείς προσπαθούν να βρουν λύση στο επαναλαμβανόμενο πρόβλημα το οποίο άρχισε από το Πάσχα του 2018 όπου δημιουργήθηκε πάλι πρόβλημα με τους τελειόφοιτους μαθητές, συνεχίστηκε πριν τα Χριστούγεννα επαναλήφθηκε την πρωτοχρονιά. «Έχει γίνει μάστιγα! Πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση για τη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Τεχνικής Σχολής Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι το σχολείο περνά δύσκολες στιγμές λόγω των  απεργιών στις δημόσιες συγκοινωνίες και κάλεσε το  υπουργείο Μεταφορών να βρει άμεσα μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Το 70% των μαθητών που προέρχονται από διάφορες κοινότητες δεν είχε μέσω να μεταβεί στο σχολείο ενώ ταλαιπωρία  δημιουργείται σε όλους τους μαθητές αφού ουσιαστικά βρίσκονται εκτός τάξης όλοι οι μαθητές.

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194