Εκδήλωση για τον Κ. Π. Καβάφη στο ΤΕΠΑΚ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕΠΑΚ, με τίτλο: Ποίηση και ιστορία στο έργο του Κ. Π. Καβάφη. Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχάλης Πιερής, ο οποίος εστίασε - πέρα από τον ποιητή Καβάφη - στον ιστορικό Καβάφη, παρουσιάζοντας ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή.

Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Μιχάλης Πιερής, τόνισε τη μεγάλη γνώση που είχε, αλλά και τη σημασία που προσέδιδε ο Καβάφης στα ιστορικά γεγονότα, καθώς και την προφητικότητα αρκετών από τους στίχους του. Η παρουσίαση διανθίστηκε με την προβολή βίντεο από τις παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.), με τίτλο: «Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου – Σπουδή στον ‘θεατρικό’ Καβάφη», που αποτελούν δραματικές προσαρμογές ποιημάτων του Καβάφη, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Πιερή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου και της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ). Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απηύθυναν η Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου, κα Κλαίρη Αγγελίδου και εκπρόσωπος της ΟΕΛΜΕΚ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131