Εκδήλωση των αποφοίτων του πρώην Γυμνασίου Θηλέων - Φανερωμένης


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο ξενοδοχείο Σεμέλη στη Λευκωσία εκδήλωση (φιλανθρωπικό τσάι) των αποφοίτων του πρώην Γυμνασίου Θηλέων - Φανερωμένης.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης και απευθυνόμενος στις απόφοιτες και στους απόφοιτους του σχολείου είπε ότι «το αγαπημένο σας σχολείο, το Γυμνάσιο Φανερωμένης που κάποτε υπήρξε Γυμνάσιο Θηλέων, δημιούργησε τη δική του κυψέλη αξιών και ιδανικών».

Συνεχίζοντας εξέφρασε τη σιγουριά «ότι νιώθετε υπερήφανες γιατί φοιτήσατε σε αυτό το σχολείο και συντηρείτε στη μνήμη μοναδικές αναμνήσεις από τα μαθητικά σας χρόνια» και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς σήμερα το σχολείο λόγω συγκυριών, ίσως αλλαγών του κοινωνικού μας συστήματος, το Γυμνάσιο Φανερωμένης δεν εμφανίζει την εικόνα του παρελθόντος.

Εμείς, ως Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας, δεν μένουμε αδιάφοροι μπροστά σ’  ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμισή του.  Αντίθετα, γίνονται σκέψεις και καταβάλλονται προσπάθειες, όχι μόνο να μην χάσει το χαρακτήρα του, αλλά να επαναποκτήσει την παλιά του αίγλη και να ανυψωθεί στο βαθμό που του αρμόζει.

Η μοναδική αρχιτεκτονική του πρόσοψη, η ανυπέρβλητη ιστορική του παρουσία και η τεράστια προσφορά του προβάλλει μπροστά μας ως ένα επιβεβλημένο χρέος να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε την πλούσια παράδοσή του». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205