Έκκληση Εφορείας Λευκωσίας στον Καδή για κτιριολογική και πνευματική αναβάθμιση του Παγκυπρίου


«Όσοι φοίτησαν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο θα πρέπει να καυχόνται για αυτή την τύχη. Όσοι δίδαξαν σ’ αυτό το Σχολείο θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι γιατί συνέδεσαν τ’ όνομά τους μ’ ένα από τα λαμπρότερα ιδρύματα του Ελληνισμού».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας Γιάννης Οικονομίδης στην εκδήλωση «Μια νύχτα με Φεγγάρι» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Παγκυπρίου Γυμνασίου και η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας στα πλαίσια των Εορτασμών για τα 120 χρόνια της Εφορείας.  

Ο κ. Οικονομίδης σημείωσε ότι «κι εμείς που υπηρετούμε σήμερα την Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας θεωρούμε ως χρέος την προσφορά μας, αλλά έχουμε και την αίσθηση μιας βαριάς ευθύνης αναλογιζόμενοι τους προκατόχους μας και το έργο που επιτέλεσαν, μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης η Εφορεία μας συνέχισε τη στήριξή της προς αποφοίτους των σχολείων της εκπαιδευτικής μας περιφέρειας δίνοντας μόνο τα τελευταία τρία χρόνια υποτροφίες ύψους 180,000 ευρώ. Η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας συνεχίζει την πορεία της και μαζί την προσφορά της».

Κλείνοντας o κ. Οικονομίδης κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα προς την κτιριολογική αλλά και πνευματική αναβάθμιση του Σχολείου που όλοι αγαπάμε και επιθυμούμε να το δούμε και πάλι να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










187