Έκκληση Επ. Παιδείας προς Πανεπιστήμιο Κύπρου να ολοκληρώσει φέτος το Πρόγραμμα Μουσικών Ταλέντων


Κυριάκος Χατζηγιάννης: Το Πρόγραμμα αξιολογείται ως άκρως θετικό

ΚΥΠΕ- Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, κάλεσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως με τη σύμφωνη γνώμη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, συνεχίσει και ολοκληρώσει το πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά (μέχρι τον Αύγουστο 2019) με τον ίδιο διευθυντή και με διάλογο να εφαρμόσει τις εισηγήσεις της ελεγκτικής υπηρεσίας.
Σε δηλώσεις μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Παιδείας, για τη διακοπή του προγράμματος μουσικών ταλέντων από το  Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυριάκος Χατζηγιάννης, ανέφερε πως το πρόγραμμα αξιολογείται ως άκρως θετικό και επέφερε πολύ καλά αποτελέσματα.
Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε στη συνέχεια ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου με απόλυτο γνώμονα την αντιπαράθεση και τις διαφορές που είχαν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του προγράμματος, μπήκε στη λογική να αποφασίσει με τρόπο που επηρεάζει τα ατομικά δικαιώματα των μαθητών και να διακόψει το πρόγραμμα.
Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, αφού παρατήρησε πως με βάση τις διαπιστώσεις και εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή πρέπει να γίνουν σειρά βελτιώσεις στη λειτουργία του προγράμματος, είπε ότι ωστόσο δεν θα έπρεπε το Πανεπιστήμιο να διακόψει το πρόγραμμα.
Γεννάται το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει το πρόγραμμα να συνεχίσει υπό το Πανεπιστήμιο Κύπρου ή θα πρέπει να επιστρέψει στο Υπουργείο Παιδείας, σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι τερματίστηκε η σύμβαση με τον εκπαιδευτή του προγράμματος, επειδή ανάρτησε βίντεο το όποιο συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά και ερωτηθείς εάν τελικά εργάζεται ή όχι ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο πρόγραμμα, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως υπάρχει ανανέωση του συμβολαίου σε μηνιαία βάση.
Είπε ακόμα πως αν κριθεί ότι η διαφορά καλλιτεχνικού διευθυντή και Πανεπιστημίου Κύπρου χρήζει έρευνας ή και εμπλοκής της Αστυνομίας, να γίνει, αλλά θα πρέπει το πρόγραμμα να συνεχίσει να λειτουργεί, και το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον Γενικό Ελεγκτή να  λύσουν τις διαφορές τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










376