Έκκληση του Συνδέσμου Προϋπηρεσιακής για συμμετοχή στην πικετοφορία έξω από το Υπουργείο Παιδείας


Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (ΣΕΠΚΑ) με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην πικετοφορία των αδιόριστων συμβασιούχων Μέσης που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας..Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΚΑ:

Συνάδελφοι,

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί! Φτάνει πια κούφιες υποσχέσεις! Ο Σ.Ε.Π.ΚΑ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά σε πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 2:00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ενώνουμε τις φωνές μας συμβασιούχοι, αντικαταστάτες, άνεργοι εκπαιδευτικοί, όλοι απόφοιτοι της Προυπηρεσιακής Κατάρτισης με στόχο την υλοποίηση των υποσχέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διορισμό όλων των συμβασιούχων. Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις και την ευχαριστούμε. Ο αγώνας για την Παιδεία είναι κοινός.

Παραμένουμε αμετακίνητοι και στο πάγιο αίτημα του συνδέσμου μας: Μόνιμος διορισμός όλων όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης το συντομότερο δυνατό και πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε νέου συστήματος διορισμών. Το Υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά αυτό το χρέος ακόμα κι αν βολεύεται πίσω από τη δικαιολογία της Τρόικας.

Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχουν και τρόποι επίλυσης. Τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και οι εμπλεκόμενοι σύνδεσμοι έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την Παιδεία και παράλληλα θα απορροφήσουν εκπαιδευτικούς σε πραγματικές ανάγκες. Η εργαστηριοποίηση μαθημάτων όπως της νεοελληνικής γλώσσας είναι επιτακτική ανάγκη. Η δημιουργία τμημάτων στήριξης και αλφαβητισμού με ελάχιστο αριθμό μαθητών είναι πραγματική ανάγκη. Η στελέχωση των σχολικών μονάδων με διοικητικό προσωπικό-Βοηθούς Διευθυντές Α’ και Βοηθούς Διευθυντές- είναι αναντίρρητη ανάγκη! Είναι ντροπή για την πατρίδα μας, με τα τόσα προβλήματα, να γίνονται περικοπές και θυσίες στην Παιδεία στο βωμό εφήμερων αξιών!

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι συνεισφέρουν κάθε μήνα 0,8%-2% από 1η Ιουνίου για τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων και ωρομισθίων.

Ζητούμε υλοποίηση των δεσμεύσεων τώρα!  Όχι εκπτώσεις στην παιδεία!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147