Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου: Εις μνημόσυνον αιώνιον Χρήστου Θεοφιλίδη


«Η Κύπρος έγινε ακόμα πιο φτωχή, μετά την εκδημία ενός ξεχωριστού τέκνου της, του Χρήστου Θεοφιλίδη. Άνθρωπος των γραμμάτων, με όραμα για την εκπαίδευση αυτού του τόπου, αλλά κυρίως με ήθος και εντιμότητα, με ευγένεια και ευθυκρισία, επέδειξε αφοσίωση σε κάθε θέση που του ανατέθηκε από την Πολιτεία. Το έργο του πολυσχιδές και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου, εμπνευσμένο από την εξαίρετη παιδαγωγική του φύση, γαλούχησε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, όλους όσοι ενδιαφέρονταν για επιμόρφωση και αυτομόρφωση».  

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτής ο πρώτος πρόεδρος. Και συνεχίζει:

«Μια νέα εποχή άρχιζε με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σεβαστού Δασκάλου, όταν ιδρύθηκε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.) στις 25 Ιανουαρίου 1995. Πρώτος πρόεδρος του Ομίλου ο αείμνηστος Χρήστος Θεοφιλίδης οργάνωσε εκπαιδευτικά συνέδρια με κύρος και αξιοπιστία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της επιμόρφωσης. Μέχρι και το τέλος της ζωής του η έγνοια του για την πορεία του Ομίλου σταθερή και οι εισηγήσεις του καίριες και εποικοδομητικές, με στόχο πάντα την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας, τη συζήτηση θεμάτων και την αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της μαθησιακής διαδικασίας και ενίσχυσης της διδακτικής πράξης.

Για να συνειδητοποιήσουμε ακόμη μια φορά την οξυδέρκεια του ανδρός, την αγάπη και την αγωνία του για το μέλλον του τόπου του, παραθέτουμε τους σκοπούς που έθεσε τότε για τον Ε.Ο.Κ.:

  • Να προωθήσει εκπαιδευτική πολιτική, η οποία να αναδεικνύει την ελληνική και χριστιανική φυσιογνωμία της Κύπρου και να διασφαλίζει τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά της.
  • Να συμβάλει στην προαγωγή της ελληνικής εκπαίδευσης της Κύπρου και, γενικότερα, της ελληνικής παιδείας σε συνεργασία με ανάλογους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο και στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.
  • Να καλλιεργήσει αγωνιστικό πνεύμα, το οποίο εξασφαλίζει την ελευθερία της Κύπρου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
  • Να συμβάλει στην προώθηση των ευρωπαϊκών προσανατολισμών της Κύπρου
    • Να παρακολουθεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις και να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής εκπαίδευσης της Κύπρου.
    • Να μελετήσει με συστηματικό τρόπο προβλήματα της εκπαίδευσης της Κύπρου και να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου (Ε.Ο.Κ.) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Χρήστου θεοφιλίδη, του πρώτου Προέδρου και εμπνευστή του Ομίλου, καθοδηγητή, συνεργάτη και φίλου.

Η οφειλόμενη ευγνωμοσύνη μετατρέπεται σε συναίσθηση του χρέους για συνέχιση του έργου του Ομίλου, για υλοποίηση του οράματος του μεγάλου άνδρα.

Χρήστο Θεοφιλίδη, αιωνία σου η μνήμη».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185