Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας


Η Υπηρεσία Εξετάσεων υπενθυμίζει το κοινό ότι διοργανώνει Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας στην Ελληνική Γλώσσα σε δύο διαφορετικές περιόδους ετησίως. Λεπτομέρειες που αφορούν στην εξέταση της εαρινής περιόδου 2016 παρατίθενται πιο κάτω:

1. Γραπτή Εξέταση: Σκοπός της είναι η Πιστοποίηση Επάρκειας στην Ελληνική Γλώσσα, προσόν το οποίο είναι δυνατό να απαιτηθεί για πρόσληψη ή προαγωγή από διάφορες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία στη Γραπτή Εξέταση τουλάχιστον 50%.

ή

2. Γραπτή και Προφορική Εξέταση: Η εξέταση αυτή απευθύνεται σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που δεν κατέχουν απολυτήριο Εξατάξιου Δημόσιου Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και σε άτομα που επιθυμούν για άλλους λόγους να λάβουν μέρος και στην προφορική εξέταση. Σημειώνεται ότι επιτυχών στη συγκεκριμένη εξέταση θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία 50%, τόσο στη γραπτή όσο και στην προφορική εξέταση.

Η εξέταση και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις θα είναι επιπέδου Πολύ Καλής Γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας. Τόσο η γραπτή εξέταση, όσο και η προφορική εξέταση θα διεξαχθούν σε χώρους που θα ανακοινωθούν αργότερα από την Υπηρεσία Εξετάσεων. Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως ακολούθως:

  1. A. Γραπτή Εξέταση. Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, 9:30 π.μ. - 12:00 μ.μ.
  1. B. Προφορική Εξέταση. Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 μέχρι Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

(Η ακριβής ημερομηνία και η ώρα εξέτασης θα σταλεί έγκαιρα με προσωπική επιστολή στον κάθε υποψήφιο ξεχωριστά).

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 από τις 08:30 π.μ. - 15:00 μ.μ. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δε θα ληφθούν υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπα αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, www.moec.gov.cv/vpexams (Υπηρεσία Εξετάσεων-Έντυπα) ή από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Εξετάσεων στα τηλέφωνα:22800744,22800626,22800755.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226