Έξω τα κόμματα από τα σχολεία μας


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*

Πάντα στήριζα και στηρίζω το δημόσιο σχολείο. Τα αδέλφια μου και εγώ έχουμε φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο. Παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν, το επίπεδο γνώσης που προσφέρει είναι αρκετά υψηλό και αυτό οφείλεται στους δασκάλους μας. Θα αλλάξουν πολλά φυσικά τα επόμενα χρόνια, καθώς το μνημόνιο θα επιβάλει δυστυχώς και αλλαγές στην παιδεία που θα πλήξουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. 

Το Σεπτέμβρη ξεκινά η πρώτη σχολική χρονιά με Υπουργό τον κ. Κενεβέζο. Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό και τους περιορισμούς του μνημονίου, ο Υπουργός καλείται να επιλύσει άμεσα λάθη και παραλήψεις των προηγούμενων υπουργών.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζει σήμερα το δημόσιο σχολείο είναι η διείσδυση των κομμάτων στις τάξεις. Είναι απαράδεκτο να μετατρέπεται το σχολείο σε μέσο κομματικής προπαγάνδας.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Τα κόμματα (ειδικότερα τα δύο μεγάλα) εκπαιδεύουν σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και κατά την διάρκεια όλου του χρόνου εφήβους οι οποίοι στην συνέχεια διοχετεύουν μέσα από το σχολείο την κομματική γραμμή, για να δημιουργήσει το κόμμα "στρατιώτες" που θα το υπηρετήσουν κατά την διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων αλλά και μετέπειτα. Δυστυχώς, υπάρχει και μια μικρή μερίδα καθηγητών που στηρίζει και διαιωνίζει αυτό το αρνητικό φαινόμενο. Τα κόμματα μπορεί να κάνουν ότι θέλουν για να επιβιώσουν και να τραβήξουν "πελατεία" αν και θεωρώ εκτός ηθικού κώδικα το κομματικό παιδομάζωμα.

Το υπουργείο Παιδείας όμως θα πρέπει να προστατεύσει το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά μας. Να αφήσει εκτός τα κομματικά λάβαρα και τα κομματικά ψηφοδέλτια στις μαθητικές εκλογές τιμωρώντας αυστηρά όσους προσπαθούν να "βάψουν" τα σχολεία μας. Πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση τους, αλλά δεν θέλουμε καθοδηγούμενα μυαλά και συνειδήσεις. Θέλουμε ελεύθερα σκεπτόμενους νέους που να παράγουν και όχι να καταναλώνουν. Που να διαφωνούν και να τοποθετούνται. Αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα μας σήμερα. 

 

Ο πρόσφατα διορισθείς Υπουργός Παιδείας θα έχει δύσκολο έργο και ελπίζω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανατρέψει την λογική πως η παιδεία είναι αριθμοί και ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές. Επενδύω στην παιδεία σημαίνει επενδύω στα παιδιά μου, σημαίνει επενδύω στην πατρίδα μου. Εργάζομαι για την παιδεία σημαίνει εργάζομαι για την Πατρίδα μου και το λαό της και αφήνω μακριά οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την παιδεία σημαίνει ότι προωθώ την εθνική ενότητα και δεν επιβάλλω τον διχασμό δηλητηριάζοντας νεανικές ψυχές. Άλλωστε θυμόμαστε που μας οδήγησε ο φανατισμός παλαιότερα…

Δεν θα το επιτρέψουμε να κάνουν τα παιδιά μας σαν τα μούτρα τους.
*Μέλος Συμμαχίας Πολιτών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










194