Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων τη Δευτέρα μετά την αναβολή εκλογών σε τέσσερα ιδρύματα


Σε ανακοίνωσή τους, οι συγκλητικοί επισημαίνουν ομόφωνα για τα επεισόδια της Κυριακής.
«Η Σύγκλητος εμμένει στην τήρηση της νομιμότητας από όλους, καταδικάζει τις πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται, ιδίως όταν στρέφονται εναντίον πολιτών που ασκούν νόμιμα δικαιώματα. Καταδικάζει, επίσης, τις καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, πολύ περισσότερο, όταν ορισμένες αποτελούν δομικά στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητας της πόλης των Αθηνών. Στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις ενέργειές του και αποδοκιμάζει τις επιθέσεις που έχει υποστεί και υφίσταται, οι οποίες είναι άδικες και ανυπόστατες, εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και υπονομεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο».
Ιδιαίτερη είναι η αναφορά στην υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία επέκρινε τον πρύτανη ότι ήρθε σε συμφωνία με αυτούς που έκαναν κατάληψη στη Νομική:
«Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αν και εκλήθη δημοσίως από τον Πρύτανη να αποδείξει το βάσιμο των βαρύτατων κατηγοριών της κατά του προσώπου του, δεν το έπραξε, συνεπώς οφείλει να προβεί στην άμεση ανάκλησή τους. Το Πανεπιστήμιο, όπως και κατά το παρελθόν, θα προχωρήσει στις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την προστασία της περιουσίας του, τον καταλογισμό των ευθυνών και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στο κτήριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186