Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας Ηρόδοτου Ηροδότου


Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 θα εγκαινιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Λακατάμειας η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του Ηρόδοτου Ηροδότου με τίτλο «Όψεις», η οποία έχει ως θέμα τον άνθρωπο και τις πόλεις. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν όψεις του κόσμου μέσα από την οπτική γωνία του φωτογράφου και καλλιτέχνη, Ηρόδοτου Ηροδότου.

Με την τέχνη της φωτογραφίας ο Ηρόδοτος ασχολείται σοβαρά τα τελευταία 25 χρονιά.  Ιδρυτής του Ομίλου Φωτογραφίας  του Πανεπιστημίου Κύπρου, διετέλεσε πρόεδρος του για τρία χρόνια. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια φωτογραφίας και είναι μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Φ.Ε.Κ.).  Πήρε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, όπου διακρίθηκε πολλές φορές.  Το 2004 ανακηρύσσεται Φωτογράφος της Χρονιάς από τη Φ.Ε.Κ. Λευκωσίας.  Από το 2005 δύο φωτογραφίες του βρίσκονται στο Μουσείο Φωτογραφίας της Καταλονίας στην Ισπανία.  Το 2012 καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Με τη ζωγραφική ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια.  Ιδρυτικό Μέλος του Ομίλου Τέχνης του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Παρακολούθησε στη συνέχεια, για ένα χρόνο, μαθήματα στη Σχολή Καλών Τεχνών «Αιγαία».

Το 2009 κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, με τίτλο «Μερτικό στην Τέχνη», η οποία είχε μεγάλη επιτυχία.  Ακολούθησαν ακόμη δύο εκθέσεις, το 2010 με τίτλο «Καμώματα μιας τέχνης ταπεινής» και το 2012 «Ματιές».

Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε το 1970 στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Γεώργιος Σολέας.  Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του δασκάλου στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Τα εγκαίνια της έκθεση θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής.

Πληροφορίες για την έκθεση:

Διάρκεια έκθεσης: 23 – 30 Απριλίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 6:00μ.μ. – 8:30μ.μ.

Σαββατοκύριακο 10:00π.μ. – 1:00μ.μ. και 6:00μ.μ. – 8:30μ.μ.

Χώρος: Πινακοθήκη του Δήμου Λακατάμειας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  99693246

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166