Έκθεση «Κατασκευοπολιτεία», από τον Κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών Μέσης Τεχνικής


Ο οποίος δραστηριοποιείται και στα Ειδικά Σχολεία σε όλη την Κύπρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου, η πρώτη έκθεση με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΟΠΟΛΙΤΕΙΑ», που διοργάνωσε ο Κλάδος Εφαρμοσμένων Τεχνών της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο οποίος δραστηριοποιείται και στα Ειδικά Σχολεία σε όλη την Κύπρο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις όλων των Ειδικών Σχολείων.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρος Κώστα Χαμπιαούρη και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τα εγκαίνια τέλεσε η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ κ. Αίγλη Παντελάκη.

Μέσα από τον Κλάδο των Εφαρμοσμένων Τεχνών στα Ειδικά Σχολεία, οι μαθητές/τριες, έχουν την ευκαιρία να οξύνουν τις αισθήσεις τους και να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη. Μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί της ΜΤΕΕ προσφέρουν απλόχερα, καθημερινή στήριξη, αγάπη και στοργή στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων.

Τα παιδιά όλων των Ειδικών Σχολείων, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, οι οποίες ήταν το αποτέλεσμα δημιουργικής εργασίας και συνεργασίας.  Ως εκ τούτου, καλλιεργήθηκαν βασικές δεξιότητες, για την παρουσίαση των ευφάνταστων και δημιουργικών προτάσεων των παιδιών. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει πάντοτε τέτοιες πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν, την παρουσίαση του πολύ αξιόλογου έργου που επιτελείται στα Ειδικά Σχολεία της Κύπρου, σε όλα τα επίπεδα, αλλά και της αναβάθμισης της εκτίμησης που θα πρέπει όλοι να έχουμε έναντι της Ειδικής Εκπαίδευσης του τόπου μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










240