Ελλάδα: Αίτημα προσλήψεων 400 πανεπιστημιακών πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης


Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την "ακύρωση του πολλάκις προαναγγελθέντος διορισμού των 400 νεοεκλεγέντων καθηγητών των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης" που εκκρεμεί πλέον του ενός έτους.

Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών υποστήριξε ότι το γεγονός "αποτελεί μία ακόμα τρανή απόδειξη της αναποτελεσματικότητας και της ασυνέπειας της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του βάθους και του χαρακτήρα της κρίσης που περνάει η χώρα".

Έκκληση
Οι πανεπιστημιακοί καλούν τις νέες ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας που θα προκύψουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να υπερβούν τα όποια εμπόδια γραφειοκρατικής ή και νομικής μορφής και να προχωρήσουν άμεσα -και πάντως εντός του 2011- στον διορισμό των 400 συναδέλφων που έχουν εκλεγεί, αλλά και στον διορισμό μέσα στους πρώτους μήνες του 2012 όλων των υπόλοιπων νεοεκλεγέντων συναδέλφων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Οι καθηγητές έχουν επισημάνει εδώ και αρκετό διάστημα ότι η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στυλοβάτες της εξόδου από τη δομικού χαρακτήρα κρίση που διέρχεται η χώρα. Οπως τονίζουν, "είναι σαφές ότι η ενίσχυση του πανεπιστημιακού συστήματος με νέο ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προδιαγραφών αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183