Ελλάδα: Καταργήσεις ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια.Συγχωνεύσεις, καταργήσεις δημοτικών, νηπιαγωγείων


ΑΘΗΝΑ- Καταργούνται από το Σεπτέμβριο 31 δημοτικά σχολεία και συγχωνεύονται άλλα 17 ενώ καταργούνται και 87 νηπιαγωγεία ενώ συγχωνεύονται άλλα 12.  Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στην οποία αναφέρεται ότι οι κινήσεις αυτές εξοικονομούν 76.000 ευρώ για το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014.

Παράλληλα ιδρύονται και τρία δημοτικά σχολεία όπως και δύο νηπιαγωγεία, στα οποία θα εξεταστεί το ζήτημα της επάνδρωσής τους με εκπαιδευτικούς, όταν αρχίσουν να λειτουργούν ως σχολικές μονάδες.

Η απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου συνέπεσε χρονικά με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ, στο οποίο με το άρθρο 82 του νόμου 4127/2013 επισημοποιείται η κατάργηση, από σήμερα, 50 ειδικοτήτων στα τεχνολογικά λύκεια, γεγονός που θέτει αυτομάτως σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλους τους εκπαιδευτικούς που κάλυπταν τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Επαγγελματικών Λυκείων και της Β’ Τάξης των Επαγγελματικών  Σχολών θα συνεχίσουν να διδάσκονται τις ειδικότητες αυτές με ωρομίσθιους καθηγητές.  Όσοι εκ των καθηγητών που υπάγονται στο καθεστώς διαθεσιμότητας έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα μετατάσσονται στην πιο κοντινή τους Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού της ίδιας κατηγορίας.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


374