Έναρξη σχολικής χρονιάς


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΟΥ*

Πέρα από  τη στελέχωση των σχολείων, την επίλυση κτιριακών και άλλων προβλημάτων και την παράδοση των βιβλίων που απασχολούν κατά κύριο λόγο το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν καθοριστικήςσημασίας θέματα για τις σχολικές μονάδες και τις διευθύνσεις τους για τα οποία το ΥΠΠ δεν δείχνει  την απαιτούμενη ευαισθησία.

Η περίοδος μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (2-9 Σεπτεμβρίου) αποτελεί περίοδο έντονης προετοιμασίας, οργάνωσης και προγραμματισμού για τις σχολικές μονάδες. Ιδιαίτερα τις  δύο τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες γίνονται μεγάλες συνεδριάσεις για εξαγωγή και επικύρωση αποτελεσμάτων, οι εγγραφές Σεπτεμβρίου και η προετοιμασία για την υποδοχή των μαθητών,  η παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι απαραίτητη.  Είναι αδιανόητο να συνεδριάζει ο Καθηγητικός Σύλλογος για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν την τύχη των μαθητών και να απουσιάζουν αρκετοί  εκπαιδευτικοί στα σεμινάρια Σεπτεμβρίου. Αδιανόητο επίσης είναι να απουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί κατά την συνεδρία κατανομής καθηκόντων και οργάνωσης της πρώτης μέρας προσέλευσης των μαθητών.

Αν για το Υπουργείο Παιδείας αυτά δεν αποτελούν σημαντικά θέματα, για τις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα τα μεγάλα λύκεια αποτελούν ζητήματα μεγίστης σημασίας. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο δεν δίνεται ακόμη μια μέρα περιθώριο πριν την έναρξη των μαθημάτων; Γιατί πρέπει όλα να γίνονται τόσο πιεστικά και γιατί το ΥΠΠ θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί είναι προτιμότερο να παραβρίσκονται σε κατά γενική ομολογία αχρείαστα και ξεπερασμένα  σεμινάρια, παρά στις σημαντικές συνεδριάσεις των σχολείων τους;

*Διευθυντής Λυκείου Αγίας Φυλάξεως




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174