Ενεργός ο ρόλος του ΥΠΠ κατά την ανάληψη της Προεδρίας της Επ. Υπουργών του ΣτΕ από την Κύπρο


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ),  κ.Αίγλη Παντελάκη, ηγήθηκε αντιπροσωπείας του Υπουργείου, η οποία μετέβη στο Στρασβούργο μεταξύ 2-4 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάληψη της Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) από την Κύπρο. Η Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου 2016 και λήγει τον Μάιο του 2017.

Συντονιστικό ρόλο στην διοργάνωσή της διαδραματίζει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημαντικός θα είναι και ο ρόλος τουΥΠΠ, το οποίο θα συνδιοργανώσει με τη Γραμματεία του ΣτΕ μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες θα συζητηθούν θέματα πολιτικής προτεραιότητας στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού.  Ενεργός θα είναι και η εμπλοκή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στη διοργάνωση των εκδηλώσεων που αφορούν στον τομέα της Νεολαίας και του Αθλητισμού.  Τον συντονιστικό ρόλο στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Στρασβούργο και την Κύπρο θα έχουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ. Παράλληλα, κατά την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να ενημερωθούν πληρέστερα για την δράση του ΣτΕ μέσω στοχευόμενων δράσεων.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης ΙΙ του ΣτΕ και άλλα διευθυντικά στελέχη του διεθνούς οργανισμού. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ.Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, η Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΥΠΠ κ.Νίκη Παπαδοπούλου Παπά, καθώς και ο συντονιστής της Προεδρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών κ.Σταύρος Χατζηγιάννης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις εκδηλώσεις και στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










227