Ενίσχυση €3,9 εκ. από ευρωπαϊκό ταμείο για άπορους μαθητές στην Κύπρο


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη χρήση του νέου Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (FEAD) από  κυπριακό επιχειρησιακό πρόγραμμα. Η Κύπρος θα λάβει 3,9 εκατ. ευρώ καλύπτοντας την περίοδο 2014-2020 για την παροχή βασικής υλικής βοήθειας σε παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το ποσό αυτό συμπληρώνεται με περίπου 700 000 ευρώ από εθνικούς πόρους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωπαία Eπίτροπος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικο, Μαριάν Τίσεν δήλωσε: «Χαιρετίζω θερμά την έγκριση του κυπριακού προγράμματος για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους, το οποίο θα επικεντρωθεί στη στήριξη των άπορων μαθητών. Τα ευάλωτα παιδιά αξίζουν κάθε είδους στήριξη από εμάς και είμαι βέβαιη ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στο να τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους στο σχολείο», πρόσθεσε.
Στην Κύπρο, αναφέρεται, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους θα προσφέρει σχολικά είδη (ένδυση και σχολικές τσάντες) προς τους άπορους μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία. Συνεπώς, θα συμπληρώνει το υπάρχον εθνικό σύστημα, μέσω του οποίου λαμβάνουν τρόφιμα. Θα επιλέγονται πολλοί πάροχοι υπηρεσιών μέσω δημόσιων συμβάσεων, ώστε να είναι δυνατή μια ποικιλία προϊόντων και να αποφεύγεται ο στιγματισμός των μαθητών που λαμβάνουν τη βοήθεια.
Τα σχολικά συμβούλια θα προσδιορίσουν τους μαθητές που θα επωφεληθούν από την ενίσχυση. Στη συνέχεια, οι μαθητές μαζί με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, θα επιλέξουν το σχολικό υλικό που θα παραλάβουν μέσω των δημόσιων σχολείων, όπως σημειώνεται.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










317