Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, συνεχίζονται οι καταλήψεις


Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 80 τουλάχιστον πανεπιστημιακές σχολές.
Υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την στάση τους.
Παράλληλα, τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.
Στις κινητοποιήσεις φοιτητών μέσω των καταλήψεων εισήλθαν τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους.

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Σε συμβολική κατάληψη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης προχώρησε το συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του ιδρύματος, από σήμερα και για μία εβδομάδα, ενώ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα τμήματα, προκειμένου να αποφασιστεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΤΕΙ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την μετάθεση της Β' εξεταστικής περιόδου του ακαδημαϊκού έτους 2010-11, για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το «Έθνος»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










227