Εντός των ημερών η ενημέρωση του ΥΠΠ για την υποβολή αιτήσεων για εισδοχή στα ΑΕΙ Ελλάδας


Εντός των ημερών το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου θα έχει ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Ελλάδας   γύρω από το θέμα των αιτήσεων των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ Ελλάδας. Όπως δήλωσε στο Paideia-News  η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου θα πρέπει πρώτα να δούμε το μηχανογραφικό της Ελλάδας με τις αλλαγές που ενδεχομένως θα υπάρχουν και μετά θα ενημερωθούν και οι υποψήφιοι στην Κύπρο με οδηγίες που θα εκδώσει το ΥΠΠ.

Σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι υποψήφιοι ανήκουν στην κατηγορία των Αλλογενών, οι οποίοι όμως έχουν διαφορετική διαδικασία εισδοχής από τους υπόλοιπους. Οι Ελληνοκύπριοι καταλαμβάνουν τη θέση τους αναλόγως της βαθμολογίας που εξασφάλισαν στις παγκύπριες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα για τις θέσεις στα ΑΕΙ Ελλάδας  θα ανακοινωθούν τα τέλη Αυγούστου.  

Αλλοδαποί αλλογενείς στην Ελλάδα:  

ΑΘΗΝΑ-  Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη ότι, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν, από Παρασκευή 15 μέχρι και Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στη διαδρομή: http://exams-foreigner.it.minedu.gov.gr θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ’ ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις «Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Αλλοδαπών-Αλλογενών έτους 2016»,οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων : www.minedu.gov.gr (εικονίδιο «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ», ενότητα «Αλλοδαποί-Αλλογενείς»), στο σημείο «Ανακοινώσεις», προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας, όπου δηλώνουν ότι ανήκουν, και ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166