Έπιασε δουλειά η Κεντρική Τράπεζα. Άρον - άρον τα νομοσχέδια στη Βουλή


Η  Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αλίκη Στυλιανού προέβη στην ακόλουθη λακωνική δήλωση μετά την απόφαση του Eurogroup. για την Κύπρο:
«Είναι μια απόφαση του Eurogroup, δηλαδή των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που λήφθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας για το Πρόγραμμα Στήριξης της κυπριακής οικονομίας. Σχετικά έχει ήδη προβεί σε δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών και έχει εκδοθεί Δήλωση από το Eurogroup.
Η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Στο μεταξύ:

Μετά το μεσημέρι επιστρέφει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες όπου τις πρωινές ώρες επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ενώ στο μεταξύ στο Προεδρικό προετοιμάζεται έκτακτη σύσκεψη Υπουργών της Κυβέρνησης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι Υπουργοί των παραγωγικών, όπως χαρακτηρίζονται, Υπουργείων θα παρακαθίσουν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο σε έκτακτη σύσκεψη με πρώτο θέμα στην ατζέντα την σε έκταση και λεπτομερειακή ενημέρωση για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί να υιοθετήσει τα σχετιζόμενα με τις πρόνοιες του προγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup Νομοσχέδια ούτως ώστε να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού θα γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180