Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πλατεία Ελευθερίας


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, εκπαιδευτική επίσκεψη από τους τριτοετής φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου στο εργοτάξιο της Πλατείας Ελευθερίας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της LOIS Builders και της υποστήριξης των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συναφών κλάδων.

Η επίσκεψη στο εργοτάξιο ξεκίνησε με την παρουσίαση του Έργου από τον Βοηθό Διευθυντή του Έργου Δρα Ιορδάνη Χιδίρογλου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λαϊκή Γειτονιά, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Λευκωσίας.

Κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά στις τεχνικές και κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες τις οποίες παρουσιάζει το Έργο λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού της Διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ αλλά και παρουσίαση των πρακτικών μεθόδων και των διαδικασιών κατασκευής  που εφαρμόζονται επιτόπου.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του εργοταξίου από τον Διευθυντή Έργου κ. Πόλυ Πολυκάρπου, κατά την οποία οι φοιτητές μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τα φυσικά στοιχεία και υλικά της κατασκευής  για να μπορέσουν καλύτερα να κατανοήσουν την πρακτική εφαρμογή των πληροφοριών που τους δόθηκαν στην αρχική παρουσίαση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










743